Kultúra
FICSAK: Elérkezett az apák ideje!
OPH Kép: FICSAK
2018. június 6.

Apák napja közeledtével különösen fontos kiemelni, hogy milyen jelentős szerepük van az édesapáknak a család életében ‒ hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten a Fiatal Családosok Klubjának vezetője. Király Nóra elmondta, apák napi játékkal és APA hajó indításával szeretnék ösztönözni a családokat, hogy méltón ünnepeljék meg a hazánkban eddig kevésbé ismert ünnepet.

Apák napja közeledtével különösen fontosnak tartják kiemelni, hogy milyen jelentős szerepük van az édesapáknak a család életében - mondta el Király Nóra, aki emlékeztetett: az idei anyák napi kampányuk ideje alatt az édesanyák sokszínűségével foglalkoztak, őket ajándékozták meg.

Most pedig elérkezett az apák ideje!

A Családok éve támogatásával szervezett apák napi játékukkal és az APA hajó eseményükkel szeretnének ösztönözni minden családot arra, hogy méltón ünnepeljék ezt a jeles napot, azaz az apák napját is. Mint felidézte, először 1910-ben, az Amerikai Egyesült Államokban emlékeztek meg az édesapákról. Azóta minden június harmadik vasárnapján - idén június 17-én - ülik meg a világ egyre több pontján az apák napját.

Nem kell „tökéletes” apának lenni,

noha minden gyermek számára a saját édesapja a tökéletes apa - emelte ki a FICSAK elnöke. Ami igazán fontos, az a jelenlét. Ez nem csak az együtt töltött időre vonatkozik, melyre nagy szüksége van, és ami mindenkinek jó, boldogságot adó helyzet. A jelenlét az az érzelmi kapcsolódás, ami a szeretet és a kölcsönös bizalom hármasában mutatkozik meg. Ezek vezetnek oda, hogy a tényleges együttlét, az együttes tevékenység igazán élvezetessé válik majd. Így alakulhat ki, hogy apa és gyermeke oda tudnak figyelni egymásra, hogy az apa példaképpé tud válni gyermeke számára. Amennyiben egyszerre tudja nyújtani a közelség és a megnyugtató távolság tartás élményét, jó kapcsolati mintákat ad - fejtette ki Király Nóra.

Játék az apákkal

A szervezet az apák napjára készülve játékot hirdetett. Internetes címükre az édesapákkal kapcsolatos, pozitív hangulatú és üzenetű képeket várnak, melyen az édesapák láthatók gyermekükkel, gyermekeikkel. A kép mellé kérik, hogy írják le, mi az a három tevékenység, melyet a gyermekek édesapjukkal leginkább szeretnek együtt végezni. Az apák napi játék részletei a Fiatal Családosok Klubjának Facebook oldalán is olvasható.

Az értékes fődíjak (sportkamera és hétvégi családi pihenés) mellett a FICSAK kisorsol 100 szerencsés nyertest, akiket apák napján, azaz június 17-én meghívnak egy budapesti hajókirándulásra az APA hajóra, ahol lesznek szórakoztató programok, játékos feladatok és természetesen további nyeremények.

A játékot 2018. június 14-én 16 órakor zárják.

Téma: Család és Karrier PONT nyílt Várpalotán
Vendég: Király Nóra elnök, Fiatal Családosok Klubja, Újbuda alpolgármestere
A műsort vezeti: Adorján András
Most adásban
Rendhagyó húsvéti zenei összeállítás 8.
Ezt követő adásaink