Életmód
Új, természetes gyógymód tapaszokkal
OPH Kép: orientaldoctor
2018. június 13.

Már elérhető a patikákban a dél-koreai eredetű orientaldoctor tapaszcsalád, amelyek természetes hatóanyagukkal csillapítják a lázat, csökkentik a sérülések okozta fájdalmakat, jók a visszeres megbetegedésekre, valamint az orrdugulásra. A részletekről az OD Medic Kft. alapítóit kérdeztük a Rádió Orienten.

Közel féléves előkészítés után ma már valamennyi hazai patikában elérhetőek az orientaldoctor termékcsalád tagjai. Mint azt dr. Lenkefi Ida ügyvezető igazgató ismertette, jelenleg négyféle tapasz kapható a gyógyszertárakban: az Icy menthol sporttapasz, amely a húzódások és rándulások kezelésére alkalmas; a Frio pad hűtőtapasz, amely lázcsillapításra használható; a Spiranto természetes légzéskönnyítő tapasz az orrdugulás megszüntetésére; valamint a Venolite tapasz, amely enyhíti a vénafal rugalmasságának csökkenése miatt kialakuló keringési problémák okozta nehézlábérzést.

Mint arra az ügyvezető felhívta a figyelmet, a cég alapításának és portfólió választásának célja, hogy minden esetben, amikor elkerülhető a gyógyszerszedés, a természetes gyógymódok felé forduljanak a rászoruló betegek.

A termékek természetes hatóanyagokat, gyógynövényeket, illóolajokat tartalmaznak”

– emelte ki.


dr. Vértes András kardiológus, belgyógyász, angiológus a cég szaktanácsadójának elmondása szerint

a hidrogél tapaszok a 8-10 órán keresztül fejtik ki hatásukat, célzottan a beteg testfelületre simítva, mindenféle mellékhatás nélkül.

A tapaszok komoly, 21. századi innovatív technológiával készülnek. A háromdimenziós, nagy víztartalmú hidrogél szerkezet lehetővé teszi a tapasz belsejéből folyamatosan a víz elpárologtatását, biztosítva ezzel a hűsítő hatást a kezelt felületen, míg a második hatást célzottan az adott problémának megfelelő gyógynövények, illóolajok fejtik ki. A tapaszok nem hagynak nyomot, könnyen le-és felhelyezhetők az adott testrészre. „Nem tartalmaznak semmiféle káros anyagot, ráadásul természetes hatóanyagukat a gyártási technológia sem változtatja meg” – tette hozzá az ügyvezető.

Forrás: orientaldoctor


„A fájdalomcsillapítók hatóanyagai károsíthatják a gyomrot, ezért melléjük még gyomorvédő tabletta szedése is javasolt. Ehelyett

a tapasz család tagjai minden mellékhatás nélkül megfelelő időben és helyen alkalmazva megfelelő terápiát tudnak nyújtani”

– hívta fel a figyelmet dr. Vakli Pál orvos igazgató.

Kiemelték: a tapaszokban lévő olyan természetes hatóanyagok, mint pl. a levendula, az eukaliptusz és a mentol csökkentik a gyulladást, baktérium-és vírusölő hatásúak, erősítik az immunrendszert, emellett nyugtatnak is. A vénás tapaszban levő vörös szőlő kivonat rezveratrolt tartalmaz, emellett citrus flavonoidok és illóolajok biztosítják a hatást. A termékek ma már valamennyi hazai patikában elérhetőek, hiány esetén a patikák megrendelhetik a nagykereskedőktől, de megtalálhatóak a telefonra ingyenesen letölthető medigen applikációban is.

Téma: Mikrovállalkozás az egészségért
Vendég: dr. Lenkefi Ida Ágota ügyvezető igazgató, dr. Vértes András szaktanácsadó és dr. Vakli Pál orvos igazgató, Oriental Doctor
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
00:39 A vállalkozás céljai
02:51 Gyógyszerek helyett természetes hatóanyagok
05:19 A tapasz klinikai vizsgálata
09:16 Mikor lesznek elérhetőek a termékek?
10:22 A termékek eredete
14:32 Mik is ezek a tapaszok?
20:48 Visszér betegségekre is alkalmazható
25:01 Előnyei a kenőcsökhöz képest
25:40 Sportsérülések kezelése
28:10 Hallgatói kérdések
30:55 A lázcsillapító hatása
31:45 Recept nélkül kapható eszközök
33:22 Az orrdugulás elleni tapasz
35:10 Tapasztalatok
39:27 Elérhetőségek, rendelési lehetőségek
Következő adásunk
Téma: Új park született Kőbányán – Radványi Gábor alpolgármester és Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
Ezt követő adásaink