Közigazgatás
Vért adtak a kormányhivatali dolgozók Fejérben
MTI/Fejér Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Illusztráció, pixabay.com
2018. június 15.

Június 14-én ünnepeltük a Véradók Világnapját. Ebből az alkalomból a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat országszerte 44 helyszínen várta a véradókat. A Fejér Megyei Kormányhivatal munkavállalói közül 91-en adtak vért - írja a Fejér Megyei Kormányhivatal.

Székesfehérváron, a megyei kormányhivatal Réz-termében 91 állami tisztviselő adott vért csütörtökön, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete közreműködésével.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004. óta június 14-e a Véradók Világnapja. Ezen a napon köszönetet mondanak a rendszeres véradóknak, felhívják a figyelmet a véradás fontosságára és minden embert arra biztatnak, hogy időről időre menjenek el vért adni. A nap - amelyen az egész világ köszönti a véradókat - Karl Landsteiner, az AB0 vércsoport-rendszer felfedezőjének a születésnapja.

Forrás: Pixabay.com

Jelenleg a korhatár 18 év, és két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie. Tavaly márciusban és decemberben voltak a legaktívabbak a véradók idehaza.

A nyári hónapokban a hazai vérellátás biztosítása minden évben kiemelt feladatot jelent a nagy meleg, a szabadságok és a nyaralások miatt, ezért a Magyar Vöröskereszt idén is követi a véradókat a nagyobb fesztiválokra (VOLT, EFOTT, Művészetek Völgye), a nyaralóhelyekre és ezeken is szervez véradást, hiszen nyáron is szükség van az életmentő vérre.

Kapcsolódó cikkek
Rekord számú véradót mozgósított a Csongrád Megyei Kormányhivatal

Szegeden 160-an, a megye járási hivatalaiban dolgozó munkatársak közül pedig további 74 fő jelentkezett az erre a hétre szervezett véradásra.

Véradásra buzdítják a kormánytisztviselőket

Véradó hetet tartanak 2018. június 11. és 15. között kormánytisztviselők és állami tisztviselők részére

-