Közigazgatás
Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek
Somogy Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Pixabay
2018. június 19.

A strandok üzemeltetői összeállították a monitoring naptárt, amelyet a fürdőhely kijelölési, illetve fürdővíz használati engedélyezések során a járási hivatalok munkatársai hagytak jóvá, Somogy megyében összesen 64 darab vonatkozásában - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal.

A balatoni strandokon az egymáshoz való közelségük, illetve az azonos fürdővízprofil miatt összevont mintavételezésre kerül sor.

Havi gyakorisággal történnek a mintavételek úgy, hogy a két minta között ne teljen el 30 napnál több idő.

A szezon jellemzően június 9-én indul és szeptember 1-jéig tart, így tehát összesen 4 darab vizsgálat történik mintavételi helyenként. Az egyes minták értékelésre kerülnek, ezen kívül a szezon végén a fürdővíz minősítése, osztályba sorolása is megtörténik, ekkor az ez évi és a megelőző három év vizsgálati eredményeit veszik figyelembe.

A jóváhagyott mintavételi ütemtervnek megfelelően az elmúlt időszakban valamennyi strandon megtörtént a szezon előtti, illetve egy-egy szezoni mintavétel, valamennyi kiváló minősítésű, vizeink fürdőzésre alkalmasak.

Forrás: Pixabay.com

A Zamárdi Mirabella Kemping strandja, a Hajmási Zselicvölgy Plázs és a Deseda eddigi mintavételi eredménye kiváló minősítésű volt.

A balatoni strandok szezon előtti mintái – 60 strandon, 36 helyen összevont mintázással - kiváló minősítésűek lettek.

Annak ellenére, hogy vizeink minősége kiváló, felhívják a figyelmet a fürdést követő zuhanyozás fontosságára. A tavak, folyók növény és állatvilága igen gazdag, melyek az arra érzékenyeknél bőrkiütést okozhatnak.

A Somogy megyében üzemelő természetes fürdőkről szóló tájékoztató anyag minden évben megjelentetésre kerül a kormányhivatal honlapján. További információk találhatók a www.oki.antsz.hu honlapon.

Kapcsolódó cikkek
Ellenőrzik a fürdőhelyeket a kormányhivatalok

A fürdőhelyen a tervezett nyitás előtt hatósági laborvizsgálat keretében ellenőrzik a vízminőséget és a biztonsági intézkedéseket.

Remek a Balaton vízminősége

Jó hírekkel szolgál a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet vizsgálata.

A Balaton vízminőségét is védi a siófoki szennyvízprojekt

Több mint harmincezer ember szennyvízellátását biztosítja az új szennyvíztisztító telep.

Most adásban
Legjobbak - Zenei kívánságműsor – A rádióadásba meghívott vendégeink és hallgatóink zenei kívánságai
Ezt követő adásaink