Belföld
Horgász világbajnokság volt Szegeden
MOHOSZ Kép: pixabay
2018. június 26.

A vasárnap este megtartott záróünnepséggel és fogadással hivatalosan is befejeződött Szegeden a XXXVIII. Klubcsapat Világbajnokság, ahol a Maty-éren, az Olimpiai Sportközpont területén kialakított mintegy 2 km hosszú versenypályán huszonnyolc ország klubcsapata küzdött meg a világbajnoki címért. Magyarországot a Hungarian Colmic Team (Harangozó Péter csapatkapitány, Péntek Zsolt edző, Kökény József, Nagy Benedek, Nagy Krisztián, Ujszászi Richárd, ifj. Varga József) képviselte, s a csapat a második versenynapon jelentőset javítva végül a közvetlen élmezőnyben, az ötödik helyen végzett.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) és a rutinos versenyszervező Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége a gyakorlatban újra bizonyított, így Claudio Matteoli, a Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség elnöke a tavalyi szolnoki és kaposvári VB-k után beszédében ismét kitűnőre értékelte a magyar vendéglátást és sportszervezést. Külön öröm, hogy a két versenynap alatt több, mint 3000 néző a helyszínen is megtekintette az eseményt, így a horgászat szabadidős bázisa és az élsport a vízparton most is találkozott.


A MOHOSZ ezúton is megköszöni az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Agrárminisztérium, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szegedi Olimpiai Sportközpont, valamint a „Magyar Csapat” szövetségi sporttámogatási rendszer partner cégei és a VB eseti támogatói segítségét, továbbá a rendezők, a versenybírók, a segítők és a technikai munkatársak áldozatos munkáját.


2019-től - remélhetőleg több sikeres nemzeti kandidálás után - folytatása következik az újabb magyar rendezésű világversenyeken!

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink