Gazdaság
Elkészült a Katica Tanya eddigi legnagyobb fejlesztése
Katica Tanya/OPH Kép: Katica Tanya
2018. június 29.

Már fogadja látogatóit a Katica Tanya legújabb játszóháza, a Kalandbarlang, ahol tucatnyi, 8 méter magas mászófal, 2 pályás minibowling, egy modern trambulinpark és 20 féle kreatív játék várja a gyermekeket. A fejlesztésekhez a megújuló–energia rendszerek bővítése is kapcsolódott, az Élményközpont továbbra is 100 százalékban megújuló forrásból tudja fedezni energiaigényét - közölte a Katica Tanya az OrientPress Hírügynökséggel.

A Somogy megyei Patcán található Katica Tanyán a tavaly ősszel induló építkezés eredményeként már elérhető az új játszóház, a Kalandbarlang. A beruházás teljes költsége nagyságrendileg 190 millió forint volt, amely összeget fele-fele arányban használták fel az épületre, és a benne található eszközökre, játékokra.

Legnagyobb attrakcióit egyértelműen a mászófalak jelentik:

az 14, egyenként 8 méteres mászófalak különböző nehézségi fokokkal, és természetesen megfelelő biztonsági felszereléssel rendelkeznek,

így kicsik és nagyok is meghódíthatják a csúcsot. A Kalandbarlang a mászófalak mellett helyet ad még az új mini bowling pályának, az ugrószőnyegeknek, és megannyi kreativitást fejlesztő játéknak.

mini bowling
Forrás: Katica Tanya

Mint írják, a Kalandbarlang megnyitásához kapcsolódóan a megújuló-energia rendszerek bővítése is szükségessé vált, hiszen a Katica Tanya továbbra is szem előtt tartja, hogy teljes energiaellátását

100 százalékban megújuló energiaforrásokból tudja fedezni.

A beruházással a Tanya napelem farmja 20 százalékkal bővült, a 16,5 kW-nyi teljesítménybővítésnek köszönhetően idén nyáron már összesen 99 kW-nyi napelem termeli az energiát az Élményközpontnak.

A közlemény szerint napelem farm mellett az esővíz gyűjtésével, a gyökérmezős szennyvízkezeléssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és szélkerekekkel nap, mint nap aktívan tesznek a környezet megóvásáért. A tulajdonosok amellett, hogy 100 százalékban fenntartható módon üzemeltetik az élményközpontot, a környezettudatosság eszméit a fiatal generációnak is át szeretnék adni. A „Fizess hulladékkal” program keretében a látogatók hulladékkal tudják fizetni a belépőjük egy részét.

A Katica Tanya madártávlatból
Forrás: Katica Tanya

A tanya attrakcióinak száma immáron meghaladta a 100-at, amely játékok nagy része a belépőjeggyel használható. A nyár pedig még tartogat két meglepetést a vendégek számára:

az egyik újdonság a Big Air Bag lesz, amelyben 10 méter magasból élhetjük át, milyen is a szabadesés.

A Big Air Bag mellett a másik meglepetés játék is elérhető lesz a nyár közepétől a Katica Tanyán.

A széles játékkínálat mellett, a tavalyi évben modernizált étterem várja a vendégeket, ha pedig valaki több napot szeretne eltölteni a Katica Tanyán, arra is van lehetőség, hiszen több, mint 200 főnek tudnak szállást biztosítani több kategóriában.

Most adásban
Téma: A Herman Ottó Intézet munkájának bemutatása – Béres András ügyvezető, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Ezt követő adásaink