Kultúra
Ingyenes programokkal színesíti a nyarat Ferencváros
OPH Kép: ferencvaros.hu
2018. július 4.

Változatos programokkal, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal várja a főváros IX. kerülete a vakációzó gyermekeket szerdánként a József Attila lakótelepen, csütörtökönként pedig a Ferenc téren – mondta el a Rádió Orienten Ferencváros polgármestere. Bácskai János megjegyezte: ingyenes programjaikat más kerületekből is szívesen látogatják.

Egyre több fiatal család költözik a mind zöldebb és virágosabb József Attila lakótelepre, amelyen jelenleg mintegy 20 ezer ember él, minden harmadik ferencvárosinak itt van az otthona – mondta el a főváros XI. kerületének polgármestere, rámutatva, hogy az elmúlt évek során az önkormányzat számos intézkedéssel igyekezett javítani az itt lakók életminőségén.


A növekvő gyermekszámot szem előtt tartva kezdték el a szünidőben a kicsiknek szóló nyári eseménysorozatot. Az ottani „Nagyjátszótéren” immár az ötödik éven, minden szerdán ingyenes programokkal várják az érdeklődőket.

Hiába élnek a fiatalok a digitális világban, az élő színháznak és a bábszínháznak a mai napig meg van a varázsa.

Tátott szájjal figyelik a gyerekek ezeket a produkciókat - emelte ki a városvezető, aki hozzátette: a helyszínt idén 70 millió forintból újították fel, így a rendezvényektől függetlenül is érdemes ide ellátogatni. Akárcsak a Ferenc térre, amely szintén az elmúlt években újult meg. Itt a vakáció időszakában csütörtök délelőttönként várják a gyerekeket. Az önkormányzat ezzel is segíteni próbál a családoknak:

a szünidőben hetente kétszer ingyenes, és színvonalas szórakoztató programokat nyújtunk.


Nagyon nagy segítség ez sok családnak – erősítette meg Varga Barbara. A József Attila lakótelepen működő Dési Huber István Művelődési Ház vezetője elmondta, hogy a Nagyjátszótéren már ötödik éve rendezik meg a "Játszó-szerdákat", ahol népi kézműves foglalkozások és különböző előadások váltják egymást. A sikert látva három éve pedig már a Ferenc téren is rendeznek gyerekprogramokat, csütörtökönként - mondta.

A művelődési ház vezetője kitért arra is, hogy a kicsik mellett az idősebb generációkra is gondoltak, hiszen csütörtökönként zenés esték is lesznek a Ferenc téren. A zenepavilonnál összesen hat alkalommal várják az érdeklődőket a következő hetekben.

Élünk a nyári lehetőségek adta szabadsággal, ilyenkor még kevésbé ismert, de nagyon tehetséges fellépőket is meghívhatunk.

A változatos zenei stílusokat képviselő zenekarok muzsikája szintén ingyenesen élvezhető. Bácskai János elmondta még, hogy programjaikra messzebbről, más kerületekből is ellátogatnak.

A polgármester kiemelte még a nyárzáró, augusztus 23-26. között megrendezendő harmadik Bakáts Fesztet, amikor négy napon keresztül minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző eseményt. A Bakáts téri templom felújítása miatt azonban idén a Ráday utcában lesznek felállítva a színpadok, ahol több mint 50 program várja majd a látogatókat - közölte.

ferencvaros.hu

ferencvaros.hu

ferencvaros.hu

Téma: Ferencváros Sportjáért díjátadó; Interjú Hesz Mihállyal; Nyári programok a kerületben
Vendégek: Bácskai János polgármester és Varga Barbara intézményvezető, Dési Huber István Művelődési Ház
A műsort vezeti: Adorján András
01:38 Ferencváros Sportjáért díjátadó
09:08 Interjú Hesz Mihállyal
17:30 Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült Bálint László
25:07 Nyári gyerekprogramok a kerületben
37:58 Bakáts Feszt - augusztus 23-26.
Most adásban
Téma: II. Rákóczi Ferenc fejedelem lovasszobra – Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink