Belföld
Sportosabbá tesz a metrófelújítás
Világgazdaság Kép: molbubi.bkk.hu
2018. július 4.

Tavasztól őszig népszerű közlekedési forma a Mol Bubi közbringarendszer, amelynek 2014-es indulása óta több mint négymillió kilométert tettek meg a bérlők. Az M3-as metró felújítása alatt az érintett szakaszokon lényegesen többen használják a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közbringarendszerét, a Mol Bubit.

A társaság arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a metrópótlás vonzáskörzetében tavaly november és ez év áprilisa között az egy évvel korábbi időszakhoz képest 18,8 százalékkal 119 ezerre nőtt a bérlések száma. Ez igazolta a társaság várakozásait, amely már a rekonstrukció megkezdése előtt jelezte, hogy a rövidebb utakra valószínűleg sokan választják az almazöld kerékpárokat.

A közlekedési vállalatnak tavaly 62,4 millió forint bevételt hoztak a Bubira váltott jegyek és bérletek, az idén áprilisig pedig 10,3 milliót. A 2015-ös és a 2016-os bevétel is közel 70 millió forint volt. A BKK évente 5-6 ezer Bubi-bérletet és 24 ezer jegyet ad el, de – mint rámutattak – a rendszer kihasználtsága nem egyenletes: tavasztól őszig lényegesen többen kerekeznek, idén pedig a szokatlanul hűvös március miatt később kezdték el használni a közbringákat.


A teljes cikk a szerdai Világgazdaságban olvasható.

Most adásban
Téma: A Herman Ottó Intézet munkájának bemutatása – Béres András ügyvezető, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Ezt követő adásaink