Közigazgatás
Kétszázmilliós egészségügyi fejlesztés Józsefvárosban
kormany.hu Kép: Bartos Gyula/EMMI
2018. július 6.

A magyar egészségügy több évtizedes lemaradást pótolt az elmúlt néhány évben, és pótol majd a következő hat-nyolc évben - közölte Kásler Miklós a Szent Kozma Egészségügyi Központban, ahol az Egészséges Budapest Program keretében több mint kétszázmillió forintból fejlesztik az eszközparkot.

Az emberi erőforrások minisztere kiemelte: a fejlesztéseknek köszönhetően a Szent Kozma Egészségügyi Központban olyan műszerpark lesz, amely lehetővé teszi a VIII. kerület nyolcvanezer lakosának korszerű járóbeteg-szakellátását, a hatékonyság nőni, a várakozási idő csökkenni fog.

Elmondta, a kormány az elmúlt időszakban 500 milliárd forintot fordított vidéki egészségügyi fejlesztésekre, a budapesti fejlesztésekre ebben az időszakban 40 milliárdot költött. "Megfordul a trend", és a következő években Budapesten 700 milliárd forintos beruházás valósul majd meg - közölte a miniszter.

Sára Botond kerületi alpolgármester, polgármesterjelölt közölte: több mint kétszázmillió forintot fordítanak a józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ eszközparkjának fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretében, növelve a kerületi lakosok egészségbiztonságát

A kerületben élők "mindennapjait az teszi gazdagabbá, ha biztonságban vannak", ez a közbiztonság mellett egészségbiztonságot is jelent - mondta Sára Botond. Hozzátette: az elmúlt években több mint hárommilliárd forintot fordítottak a kerületben élők egészségbiztonságára. Közölte,

a jövőre, 230 millió forintból megvalósuló fejlesztés során mintegy hatvan eszközt cserélnek le.

Sára Botond emlékezetett arra, hogy korábban már 120 millió forint értékben egészségügyi készülékekkel gyarapodott a központ eszközparkja.

A sajtótájékoztatón - amelyen jelen volt Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője, volt VIII. kerületi polgármester - Sára Botond kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban felújították a kerületi háziorvos rendelőket, bevezették a többletjuttatásokat biztosító háziorvosi életpályamodellt, valamint az ingyenes szűrőszombatokat.

Most adásban
Téma: Nagyszabású földértékesítési programot indít az Agrárminisztérium - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Pergő Margit Berhida polgármestere, a TÖOSZ társelnöke; Tóth János elnök, Jegyzők Országos Szövetsége
Ezt követő adásaink