Kultúra
Város vs. természet címmel nyílt kiállítás Budapesten
OPH/Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria Kép: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
2018. július 10.

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria Város vs. természet című kiállításában kortárs műalkotásokon keresztül kerül bemutatásra a városi környezet és a természet kapcsolata.„A kiállítás nézője a város és a természet keresztmetszetében élő emberrel azonosulhat” – mondta a kiállításról Mészáros Flóra, művészettörténész.

A tárlat tíz kortárs képzőművész alkotásait mutatja be, amelyek a város és a természet viszonyának kérdéseit járják körbe.

A kiállított alkotások között olyan műfajokkal találkozhatunk, mint a fotó, a videó, az objekt, a grafika, vagy a térspecifikus installáció.

A tárlatot Mészáros Flóra művészettörténész nyitotta meg, aki elmondta; a kiállítás nézője a város és a természet keresztmetszetében élő ember nézőpontjával azonosulhat. Így a tárlat izgalmas módon a befogadóra bízza a művek által felvetett kérdések továbbgondolását.

Kaposi Dorka ‒ a tárlat kurátora ‒ a 40 év alatti mai magyar kortárs szcéna alkotóinak témába illő műveiből válogatott. Az alkotások többféle megközelítést, köztük valós problémákat is felvetnek. Van olyan munka, ahol a természet burjánzását vagy épp az urbánus világ térnyerést látjuk, és van, ahol a két fél közötti harmóniát. Emellett találkozhatunk az elképzelt jövőt bemutató alkotásokkal és a városlakók együttműködésén alapuló modellekkel is.

A kiállításhoz múzeumpedagógia foglalkozás is kapcsolódik, amelyet egyénileg, családdal, vagy barátokkal együtt is igénybe lehet venni.

Múzeumpedagógiai foglalkozás
Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

Az Élményfa elnevezésű foglalkozáson a kiállítást önállóan lehet bejárni, majd egy papír élményfát készíteni. A fára felkerülhetnek a látogatók élményei, érzései a kiállítás témájával kapcsolatban.

Élményfa
Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

A tárlat 2018. június 13. és augusztus 24. között látható.

Következő adásunk
Téma: Kárpátaljai tragédia című dokumentum film – Hajduk Márta filmrendező
Ezt követő adásaink