Közigazgatás
Közel ezer tanuló vesz részt diákmunkában Fejérben
OPH Kép: Pixabay
2018. július 11.

A június 1. és augusztus 31. között megvalósuló program keretében 700 tanuló foglalkoztatására van lehetőség Fejér megyében – emelte ki Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által indított projekt a 16–25 év közötti, nappali tagozatos diákok nyári foglalkoztatását segíti. A program során a diákok a nyári szünet alatt munkatapasztalatot szereznek, illetve megismerik, hogy milyen lehetőségek és feltételek mellett lehet elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Mint azt Buday Attila elmondta, Fejér megye illetékességi körébe 8 járási hivatal tartozik, ezek mindegyikében a Foglalkoztatási Osztályon keresztül népszerűsítették a projektet. A szakember hozzátette: A középfokú oktatási, illetve a megye felsőoktatási intézményeihez is eljuttatták a lehetőségeket bemutató írásos anyagot.

A főosztályvezető elmondta, a program keretében 700 diák foglalkoztatására van lehetőség, de olyan nagy az érdeklődés, hogy van olyan járási hivatal, amely, jelezte: plusz forrás bevonására lesz szükség.

2017-ben közel 1000 fő fejér megyei tanuló vett részt nyári diákmunkában.

Buday Attila kifejtette, idén egyrészt önkormányzatnál vagy önkormányzati fenntartású intézménynél lehet elhelyezkedni a fiataloknak, másrészt újdonságként a mezőgazdaság, valamint a vendéglátás területén is lehetőség nyílik munkatapasztalat-szerzésre. A szakember úgy véli, Fejér megyében van érdeklődés a közigazgatás iránt, a fiatalok számára vonzó. Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a szabad levegőn végzett fizikai munka még mindig nem annyira csalogató, mint akár egy gyárban végzett fizikai munka.

Fejér megye diákmunka-lehetőségeiről a fejer.munka.hu oldalon, valamint a 8 járási hivatal honlapján lehet tájékozódni.-