Belföld
Új néven kezdi a tanévet a ZSKE
OPH Kép: Zsigmond Király Egyetem hivatalos facebook oldala
2018. július 30.

Milton Friedman Nobel-díjas közgazdász nevét veszi fel a Zsigmond Király Egyetem (ZSKE). Az Országgyűlés július végén elfogadta az intézmény névváltoztatási kérelmét, így az egyetem ettől kezdve hivatalosan is ezt használja. Az intézmény nem csak nevében újul meg: a munkaerőpiaci igényekhez igazítja képzéseit, új, hiánypótló szakokat indít, ezzel piacképes tudáshoz segítve hallgatóit - közölte az OrientPress Hírügynökséggel.

A Milton Friedman Egyetem (Milton) és fenntartója, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) célja, hogy a megújuló intézmény meghatározó szerepet töltsön be a magyar felsőoktatásban. Ennek érdekében olyan területeken indít új képzéseket, ahol jelentős hiány van megfelelő tudással rendelkező szakemberekből. Már elérhető a Miltonon

a sportlétesítmény-menedzsment szakképzés és a közösségszervező alapszak, illetve a hamarosan induló szociális gondozó-, online pénzügy-számvitel-, digitális szerkesztő képzések, továbbá a Budapesten egyedülálló magánpilóta-képzés.

A fenntartó és az intézmény vezetése az egyetem átalakításával, egymástól jól elkülönült, ugyanakkor hatékonyan együttműködni tudó szervezeti egységeket hoz létre. Létrejön a Gazdaságtudományi és Informatikai Kar, a Társadalomtudományi Kar, a Pedagógusképző Kar és a Hittudományi Kar.

A Milton, az üzleti igényekhez igazodva, számos új szak indítását tervezi, például kereskedelmi, marketing és turisztikai területen. A tervek között szerepelnek szociális-, valamint művészetközvetítő kurzusok. A Pedagógusképző Karon első lépésként a közgazdasági képzésekhez kapcsolódó közgazdásztanár képzés, majd a kiépülő infrastruktúrára alapozva óvodapedagógus és tanító képzést indul.

A dinamikus növekedés támogatása érdekében az Egyetem vezetősége

tervezi a békásmegyeri telephely bővítését egy multifunkcionális komplexummal,

amely kialakításával létrehozható egy modern, innovatív, sokszínű, kampuszszerűen működő intézmény.

A szeptemberben induló miltonos alap- és mesterszakokra, valamint felsőoktatási szakképzésekre már az idei pótfelvételi eljárásban is lehet jelentkezni. A pótfelvételin – amelyben az intézmény még Zsigmond Király Egyetem (ZSKE) néven szerepel – egyetlen szak jelölhető meg, egyetlen intézményben, és kizárólag önköltséges képzési formára felvételizhetnek azok, akiket sehová sem vettek fel vagy nem vettek részt a normál felvételi eljárásban.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink