Kultúra
Jön a harmadik Bakáts Feszt
Ferencváros Önkormányzata 2
2018. augusztus 1.

Ferencváros Önkormányzata 2018. augusztus 23-26-a között immár harmadik alkalommal rendezi meg Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Fesztet. A háromnapos rendezvény mottója: „A kultúrában is otthon” új tematikát és részben új helyszíneket jelent a korábbi évekhez képest, mivel az idei rendezvénysorozat a zene, a tánc és a család élménye köré szerveződik.

A fesztivál három fő helyszínét ezúttal a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca biztosítja, mivel a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Templom teljes rekonstrukciója a rendezvény kezdetéig még nem fejeződik be. Az új helyszínek új lehetőségeket is teremtettek, így a komolyzenei koncerteknek a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának díszterme ad otthont, de érdemes lesz ellátogatni a Holokauszt Központba, az Unitárius Templomba vagy a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteménybe is.

Az idei Bakáts Feszt tematikájában hármas egységet alkot.

Programjaink a zene, a tánc és a család élménye köré szerveződnek. Kulináris kísérőnkül maga a Ráday utca szegődik. Ezen a néhány napon – méltán népszerű – gasztronómiai sétányunk Borutcává változik. A „Ráday” vendéglősei– saját üzleteik előtt– az általuk választott pincészetek boraival látják vendégül az arra járókat." - mondta el Bácskai János, Ferencváros polgármestere.

A fesztivállal Ferencváros Önkormányzatának egyik célja, hogy minél több, Ferencvárosban – vagy testvérvárosaiban – élő és alkotó művész mutatkozhasson be a nagyközönségnek. A kevésbé ismert művészek mellett

európai hírű fellépők is színesítik a műsort

azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a látogatók megismerjék és megszeressék a IX. kerület rejtett kincseit. A fellépők között találhatjuk Palya Beát, a Szakcsi Triót, a Gyárfás-Premecz Organ Triót, a MÉZ együttest, Janklovics Pétert és Sándor Györgyöt is.

A színházi előadásokra jegyek a Pinceszínház (H-P: 9.00-17.00), és az FMK (H-P: 9.00-17.00) jegypénztárában, valamint a www.jegy.hu oldalon kaphatók. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Jegyár: 1 000 Ft. Kedvezményes jegyár: 500 Ft (Kedvezményes jegyek ferencvárosi lakosoknak ferencvárosi lakcímkártyával, valamint nyugdíjasok és diákok részére csak személyesen vásárolhatók). A fesztivál időtartama alatt a többi program INGYENESEN látogatható!

Téma: Jön a Bakáts Feszt!
Vendég: Kállay Gáborné alpolgármester, Hantos-Jarábik Klára igazgató, FMK és Lázár Balázs irodalmi referens, Pinceszínház
A műsort vezeti: Adorján András
Kapcsolódó cikkek
Ingyenes programokkal színesíti a nyarat Ferencváros

Bábszínházzal, élő előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják hetente kétszer a vakációzó gyermekeket.

Megnyílt pénteken az épülő Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja

A régi Népstadionban számos legendás mérkőzést, koncertet, eseményt szerveztek anno, ezek előtt tiszteleg a központ.

Hesz Mihály kapta idén a Ferencváros Sportjáért díjat

Hesz Mihály olimpiai bajnok kajakozó kapta a Ferencváros Sportjáért díjat. Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült Bálint László labdarúgó, az FTC örökös bajnoka.

Következő adásunk
Téma: Új park született Kőbányán – Radványi Gábor alpolgármester és Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
Ezt követő adásaink