Külföld
Graffitisek színezik ki Bécset
Bécs Város Külképviselti Irodája/OPH Kép: CalleLibre_JollySchwarz
2018. augusztus 3.

A Calle Libre street art fesztivál keretében augusztus 4. és 11. között képzőművészeti alkotásokká alakulnak Bécs szürke tűzfalai. A CINCO mottóval megrendezett fesztivált ingyenes kísérőprogramok teszik teljessé - tájékoztatta Bécs Város Külképviseleti Irodája az OrientPress Hírügynökséget.

Ötödik alkalommal, augusztus 4. és 11. között rendezik meg Bécsben a Calle Libre nevű street art fesztivált, amelynek során ismert nemzetközi graffiti művészek festik ki az osztrák főváros egyes tűzfalait. Mivel idén van Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner és Koloman Moser halálának századik évfordulója, róluk emlékezik meg a brazil KOBRA, a portugál Kruella d'Enfer, a közép-amerikai Renacho Melgar és a spanyol Zesar Bahamonte a házfalakra festett képeikkel.

Az ötödik alkalommal és ezért CINCO mottóval, különböző helyszíneken megrendezett fesztivált ingyenes kísérőprogramok egészítik ki. A Museumsquartierban például egy konferencia keretében vonnak elméleti párhuzamokat művészet és urbanisztika között, a Mumokban pedig workshop-sorozat várja az érdeklődőket.

Calle Libre fesztivál Bécsben
Forrás: Jolly Schwarz

Szabadtéri koncertek, a témához illeszkedő városnéző túrák, filmvetítések, sportcipő-festés, pop up könyvvásár és táncelőadás teszik teljessé a programot.

Kapcsolódó cikkek
Hallhatatlan kiállítás Bécsben

HANDS UP címmel a siketek és nagyothallók világát bemutató kiállítás nyílt az osztrák fővárosban.

Csak engedéllyel lehet lebontani az 1945 előtti épületeket Bécsben

A sok last-minute-bontás miatt volt rá szükség: az intézkedéssel a bérlőket és a városképet is védik a törvénnyel.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink