Kultúra
Tíz év után ismét bemutatják az István, a királyt Felvidéken
MTI Kép: Pixabay
2018. augusztus 13.

A Felvidéken tíz év után ismét bemutatják az István, a király rockoperát, amelyet ezúttal a Nemzeti Lovas Színház visz színpadra a dióspatonyi Slovakia Ringen augusztus 29-én - közölték a rendezvény szervezői gútai (Kolárovo) sajtótájékoztatójukon hétfőn.

Szörényi Levente és Bródy János alkotását a Felvidéken legutóbb tíz éve Révkomáromban láthatta a közönség, a mostani bemutatóval erre az évfordulóra és a rockopera 35 évvel ezelőtti ősbemutatójára is emlékeznek - mondta el Pósfay Péter, a rockopera felvidéki bemutatóját megszervező All In koncertiroda vezetője.

Az előadást a Nemzeti Lovas Színház színészei, táncosai viszik színpadra vendégművészekkel:

a címszerepben Varga Miklóst, Koppány szerepében Vadkerti Imrét, a többi szerepben pedig mások mellett Janza Katát, Papadimitriu Athinát, Makrai Pált és Mohácsi Márkot láthatja majd a közönség.

Az István, a királyt egy a hagyományőrzést középpontba állító, csaknem egész napos programsorozat, a dióspatonyi Slovakia Ringen tartott Magyarockért nevet viselő rendezvény részeként mutatják be. A helyszínen azonban már jóval a darab előtt, kora délutántól színes programok, köztük néptánc- és népzenei együttesek, valamint különböző hagyományápoló együttesek fellépései, íjászbemutató, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

A rendezvény részletes programja www.istvanakiraly.sk honlapon érhető el.

Kapcsolódó cikkek
István király dicsérete – az augusztus 20-i tűzijáték zenéje

A mű szerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként pedig Miklósa Erika operaénekes szerepel majd.

Most adásban
Téma: 9. alkalommal rendezték meg az Adjunk a húroknak és adjunk a rászorulóknak is! c. jótékonysági koncertet Kőbányán – György István kormánymegbízott, Fővárosi Kormányhivatal
Ezt követő adásaink