Kultúra
Fesztiválozni hív Ferencváros!
Ferencvárosi Önkormányzat/OPH
2018. augusztus 24.

Ezen a hétvégén Ferencváros Önkormányzata immár harmadik alkalommal rendezi meg összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Fesztet.

Az augusztus 23-26. közötti háromnapos rendezvénysorozat a zene, a tánc és a család élménye köré szerveződik, mottója pedig: „A kultúrában is otthon”

A fesztivál három fő helyszínét ezúttal a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca biztosítja, mivel jelenleg is folyik a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Templom teljes rekonstrukciója. A komolyzenei koncerteknek a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának díszterme ad otthont, de érdemes lesz ellátogatni a Holokauszt Központba, az Unitárius Templomba vagy a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteménybe is.

A fellépők között találhatjuk Palya Beát, a Szakcsi Triót, a Gyárfás-Premecz Organ Triót, a MÉZ együttest, Janklovics Pétert és Sándor Györgyöt is.

Ezen a néhány napon a Ráday utca Borutcává változik. A „Ráday” vendéglősei– saját üzleteik előtt– az általuk választott pincészetek boraival látják vendégül az érdeklődőket.

A színházi előadásokra jegyek a Pinceszínház (H-P: 9.00-17.00), és az FMK (H-P: 9.00-17.00) jegypénztárában, valamint a www.jegy.hu oldalon kaphatók. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Most adásban
Téma: Nagyszabású földértékesítési programot indít az Agrárminisztérium - szakmai szimpózium - összefoglaló – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Pergő Margit Berhida polgármestere, a TÖOSZ társelnöke; Tóth János elnök, Jegyzők Országos Szövetsége
Ezt követő adásaink