Kultúra
Idén is tömegeket vonzott a Bakáts Feszt
Ferencváros Önkormányzata
2018. augusztus 28.

Ferencváros Önkormányzata immár harmadik alkalommal rendezte meg Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Fesztet. A négynapos rendezvény mottója, a „Kultúrában is otthon” Ferencváros jelmondatára utalt, továbbá arra a célkitűzésre, hogy minél színesebb, változatosabb kulturális programot, és a lehető legtöbb művészeti ágat mutassák be a rendezvényre érkező vendégeknek - közölte a IX. kerületi önkormányzat.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a csütörtöki nap a fesztiválnyitás napja volt, a további három nap pedig a tánc, a zene és a család élménye köré szerveződött. A közel száz program több mint tíz helyszínen zajlott: a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca mellett például a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának Dísztermében, a Holokauszt Központban, az Unitárius Templomban és a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben. Ezen kívül a Ráday utca vendéglőinek egy része is csatlakozott a programhoz: az általuk választott pincészetek boraival látták vendégül az arra járókat, így varázsolva borutcává a közkedvelt Rádayt.

A zene, a tánc, a színház, a képzőművészet, a humor és a gyerekprogramok immár második éve szerves részei a rendezvénynek. Ugyanígy hagyomány, hogy Ferencváros egyik határon túli testvérvárosa is bemutatkozik:

idén Magyarkanizsa volt a díszvendég,

akik egy helytörténeti fotókiállítással és egy ifjúsági harmonika zenekarral képviseltették magukat. A neves fellépők sorában ott találtuk a Purcell Kórust, az Orfeo Zenekar Kamaraegyüttesét, Méhes Csaba pantomimművészt, Szabóki Tünde és Cser Péter operaénekeseket, Sándor György és Janklovics Péter humoristákat, illetve a jazz, a folk- és a könnyűzene olyan állócsillagait, mint például Palya Bea, a Szakcsi Trió, vagy a MÉZ együttes.

A programok nagy része teltházzal zajlott, csak az utolsó, esősebb napon volt visszafogottabb a látogatottság, de ennek ellenére egyetlen programot sem kellett lemondaniuk a szervezőknek az időjárás viszontagságai miatt. Úgy tűnik tehát, hogy beváltak az új helyszínek, és nagy eséllyel jövőre is ugyanitt várja majd a Bakáts Feszt az érdeklődőket, nem csak Ferencvárosból - olvasható az önkormányzat közleményében.

Most adásban
Téma: Az egyházi közösségek Kőbányát erősítik – Cseh Zoltán, a kőbányai Szent György plébánia plébánosa, Szilágyi-Sándor Gabriella, a Budapest-Kőbányai Református Egyházközség lelkésze és Benkóczy Péter, a Budapest-Kőbányai Evangélikus Egyházközség lelkésze
Ezt követő adásaink