Gazdaság
Benzinkút robbant fel Nigériában
M1/hirado.hu Kép: Reuters/Mohamed Abd El Ghany
2018. szeptember 12.

Több mint harmincan meghaltak és száznál is többen megsérültek. Nem ez az első ilyen eset, csaknem fél éve volt hasonló tragédia az országban. A hatóságokat sokan bírálják azért, mert nem ellenőrzik kellő szigorral a benzinkutak biztonsági berendezésit - írja a hirado.hu.

A közép-nigériai Lafia városában a benzinkúton álló tartálykocsiból kezdett szivárogni a gáz, majd berobbant.

A töltőállomáson tankoló kilenc autó és hat motorkerékpár teljesen kiégett – közölte az M1 Híradója.

A robbanásban több mint harminc ember vesztette életét, és több mint százan súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

Mivel nem volt elég mentőautó, az emberek motorkerékpárokkal szállították a sérülteket.

Nasarawa állam tűzoltó parancsnoka elmondta, csak a helyzet normalizálása után tudják megállapítani, mennyi lesz az áldozatok és a sérültek végleges száma.

Az állam kormányzóhelyettese azonnal a kórházba látogatott, hogy tájékozódjon a sérültek állapotáról. Elmondta, a legfontosabb, hogy megmentsék a súlyos sérültek életét, és kivizsgálják a történteket.

Nigériában legutóbb január elején történt hasonló tragédia, akkor tíz ember halt meg

Kapcsolódó cikkek
Havazott a hétvégén Dél-Afrikában

Szokatlan látványban volt része a Dél-afrikai Köztársaságban élőknek a hétvégén. Szombatra virradóan egy hidegfront átvonulását többfelé havazás kísérte.

Afrikával kötött kereskedelmi partnerséget Theresa May

Theresa May, brit miniszterelnök a héten több afrikai országot is meglátogatott azzal a céllal, hogy kereskedelmi megállapodásokat kössön.

Most adásban
Téma: Első alkalommal rendezték meg a Határtalanul! – Több mint turizmus elnevezésű konferenciát – Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség Turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese
Ezt követő adásaink