Kultúra
Kultúra, sport és sör vár a hétvégén Kőbányán
OPH Kép: Kőbánya.hu
2018. szeptember 14.

Kőbányára különösen érdemes kilátogatni a hétvégén – mondta el a Rádió Orienten D. Kovács Róbert Antal. A X. kerület polgármestere kiemelte: számos izgalmas, máskor nem látogatható helyszínt nyit meg Kőbánya Önkormányzata a Kulturális Örökség Napja alkalmából szeptember 15-én, szombaton, miközben kőbányai sörfesztivál és sportágválasztó is fűszerezi a hétvégét.

Pincelátogatás a Kulturális Örökség Napja alkalmából

A Kulturális Örökség Napja alkalmából 2018. szeptember 15-én (szombaton) 9.00 és 15.00 óra között ismét lehetőség nyílik a Kőbánya alatt húzódó pincerendszer megtekintésére. A pincerendszer múltjának titkait a részvevők vezetett túra keretében ismerhetik meg. A pincelátogatás időtartama kb. 40-50 perc. A vezetett túrák 40 percenként, 40 fős létszámmal indulnak az S-1 telep Bánya utca 38. számmal szemben lévő bejáratától. A pincerendszer megtekintése ingyenes. A pincelátogatáson bármely érdeklődő az üresen maradt helyek függvényében részt vehet, azonban az előzetesen regisztrálók elkerülik a felesleges várakozást.

Bővebb információt a Kőbánya.hu oldalon talál.

Forrás: Kőbánya.hu

Padlástól a pincéig, kinyílik a Polgármesteri Hivatal

Szeptember 15-én 10:00 és 16:00 között nyitja ki kapuit a kőbányai Polgármesteri Hivatal. A munkatársak „idegenvezetésével” az érdeklődőknek megmutatják az eredeti állapotoknak megfelelően átépített, felújított hivatali épületet. A csoportok fél óránként indulnak. Előzetes regisztráció nem szükséges a részvételhez.

Emellett lehetőség nyílik toronylátogatásra a Szent László templomban és a Conti-kápolna megtekintésére is – tette hozzá a polgármester, aki felhívta a figyelmet a kőbányai 4. Kraft Sörfesztiválra is.

Forrás: 10kerkult

Kőbányai 4. Kraft Sörfesztivál

A kraft sörök seregszemléjének keretében összesen 17 hazai és külföldi főzde 100 söre lesz kóstolható szeptember 14. és 16. között a kőbányai Főzdeparkban, a régi sörfőzde, illetve konzervgyár területén – hívta fel a figyelmet D. Kovács Róbert Antal polgármester.

Budapesti Nagy Sportágválasztó

Száznégy sportágat lehet kipróbálni a Merkapt Sportközpontban, szeptember 14–én és 15-én. Az ingyenes rendezvény kezdő napjára előzetesen több mint 140 iskola regisztrált. A gyermekek élsportolókkal és olimpiai bajnokokkal is találkozhattak – közölte a kerületi politikus, hozzátéve: a szombati nap a családoké, egész nap érdemes kilátogatni a sportot választani készülőknek.

Most adásban
Téma: Felújítások a Gyöngyike Óvodában és Bölcsődében – D. Kovács Róbert Antal polgármester, Gerőcsné Végh Éva, Mátyusné Szabó Beáta
Ezt követő adásaink