Belföld
„Rutin rókákkal” kampányol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
2018. szeptember 21.

Sajtótájékoztató keretében indította útjára legújabb baleset-megelőzési programját a kapitányság. Farkas József r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány az eseményen hangsúlyozta, hogy szükség van újításra a baleset-megelőzés területén, és ez a program, amely azokat az aktív járművezetőket szólítja meg, akik több mint 5 éve, vagy annál is régebben szereztek vezetői engedélyt, egy teljesen új ötlet gyakorlati megvalósítása.

Hudák Zsolt r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes hozzátette, hogy a járművezetők tudását frissíteni szükséges, mert a jogszabályok az évek, évtizedek alatt változtak és baleseteket, balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő, ha a gépkocsivezető a régi szabályok alapján, illetve rutinból közlekedik a közutakon. Szikszai Tihamér r. alezredes a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, a „Rutin Rókák” program ötletgazdája arról is beszélt a működésének, lényegének részletes ismertetése közben, hogy az elsődleges cél az, hogy a ténylegesen és aktívan közlekedő járművezetők tudását felmérjük, megfrissítsük és a megújított ismeretekkel közlekedők körét bővítsük.

A program elnevezése „Rutin Rókák” – avagy most meg tudnád szerezni a „B” jogsit?” A célcsoportba azon járművezetők tartoznak, akik 5, vagy annál több éve rendelkeznek „B” kategóriás vezetői engedéllyel.

A programba történő regisztráció a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság honlapján egy tesztlap kitöltése (legalább 80 százalékos eredménnyel) után lehetséges. A sikeresen regisztráló járművezetők a Nemzeti Közlekedési Hatóság Vizsgacentrumában, vizsgabiztosok részvételével, a jelenlegi vizsgakövetelményeknek megfelelő elméleti (teszt) és gyakorlati (forgalmi), valamint a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének bevonásával elsősegély vizsgára kapnak lehetőséget. A program célja a közlekedésre vonatkozó ismeretek frissítése, így az esetleg sikertelenül vizsgázó sem veszíti el a meglévő vezetői engedélyét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából a programban résztvevők értékes ajándékokra is számíthatnak.

Most adásban
Téma: Budapest Airport Aréna néven újjáépül a lőrinci sportcsarnok – Tarlós István főpolgármester, Ughy Attila polgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója
Ezt követő adásaink