Kultúra
Így készül az RS9 és a Budapest Bábszínház a teátrumok ünnepére!
OPH Kép: OPH
2018. szeptember 22.

A Budapest Bábszínház szombaton már 10 órakor közös kakaózásra invitálta a gyermekeket, az RS9 Színház programjai 16 órakor maszkfestéssel indulnak ‒ közölték a kulturális intézmények munkatársai a Rádió Orienten.

Szeptember 22-én hetedik alkalommal rendezik meg a Színházak Éjszakája programsorozatot. A budapesti teátrumok ünnepén 31 színház 200 programja közül választhatnak az érdeklődők, az esemény fókuszában pedig a színházpedagógia áll.

A Budapest Bábszínházban reggel 10 órától kakaó és kalács partyval indultak a gyermekprogramok, majd egészen 19 óráig bábos-kézműves foglalkozások várják a család minden tagját. A kulisszajáró csoportok az intézmény olyan műhelyeibe és titkos helyiségeibe nyernek bepillantást, amelyek a közönség előtt máskor zárva vannak.

Harmadjára hirdeti meg az Bábszínház a népszerű Színpadtechnikai show-t, amelynek során a nagyszínpad műszaki titkai tárulnak fel a nézők előtt.

A program a műszaki vezető vezényletével számos vidám percet tartogat – mondta Végvári Viktória színházpedagógus. Az est során a Kemény Henrik terem biztosít helyszínt a KUFLIK című előadásnak. A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2. éves bábszínész-rendező hallgatói Dániel András meséiből szemezgetnek. Végvári Viktória hangsúlyozta:

A Színházak Éjszakája esti programjai az idei új bemutató, a Vihar köré csoportosulnak.

Jelenetkép a Vihar című előadásból
Forrás: Budapest Bábszínház

Felnőttek érdeklődésére tart számot a VIHAR ELŐTTI CSEND, amely ráhangolja a közönséget a produkció 21 órakor kezdődő Szikszai Rémusz vezette nyílt próbájára.

Az RS9 Színház 16 órától maszkfestésre invitálja a gyermekeket, a felnőtteknek pedig 2 előadással készül ‒ közölte Braun Barna kommunikációs munkatárs.

19 órától lehet megtekinteni a tavaly márciusban bemutatott Kean című monodrámát, Széles László rendezésében.

Jelenetkép a Kean című monodrámából
Forrás: RS9 Színház

A produkció a 18. század elején élt címszereplő színész sorsát mutatja be, az előadás elsöprő erejű, nagyon hat az érzelmekre ‒ részletezte Braun Barna. Hozzátette: a programsorozat zárásaként 21 órától az első Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál győztesének előadása látható Tallér Edina rendezésében A Másik Produkció tolmácsolásában.

A Színházak Éjszakája részletes programjait itt találja!

RÉSZTVEVŐ SZÍNHÁZAK:

ÁTRIUM, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Dumaszínház, Erkel Színház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Magyar Színház, Momentán Társulat, Ódry Színpad I Színház- és Filmművészeti Egyetem, Örkény István Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, RS9 Színház, StúdióK Színház, Szkéné Színház, Trafó, TRIP, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház.

Téma: Így készülnek a teátrumok a Színházak Éjszakájára!
Vendég: Braun Barna kommunikációs munkatárs, RS9 színház és Végvári Viktória színházpedagógus, Budapest Bábszínház
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Kapcsolódó cikkek
Több mint 30 intézmény látogatható a színházak éjszakáján

Az idén hetedik alkalommal megvalósuló színházak éjszakája mintegy 200 programot kínál Budapesten.

A legjobb börtönszínházi előadók is fellépnek a Színházak Éjszakáján

A szeptember 22-i programsorozat egyik legkülönlegesebb eseményeként a hazai börtönszínjátszás legjobbjai debütálnak a civil pódiumon.

Kulisszajárások az Újszínházban

Nyílt próba, gyerekprogramok és koncertek is lesznek az intézményben a színházak éjszakája alkalmából.

Most adásban
Rendhagyó húsvéti zenei összeállítás 8.
Ezt követő adásaink