Gazdaság
Változik a forgalmi rend az M3 autópálya mogyoródi szakaszán
NIF/OPH Kép: Pixabay.com
2018. szeptember 24.

Az M3 autópálya Budapest irányába haladó pályáján pályaszélesítési-, valamint az épülő hídnál pillérvédő szegély építési munkálatokat végeznek 2018 októberéig, emiatt lezárják a leállósávot, és sebességkorlátozás lesz érvényben az érintett szakaszon - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.).

A munkavégzés miatt az M3 autópálya bal pályáján 1 km hosszú szakaszon lezárják a meglévő leállósávot, ahol 100 km/h sebességkorlátozás mellett, de továbbra is két forgalmi sávon haladhatnak az autósok várhatóan 2018. október közepéig.

A következő egy hónapban humuszleszedési, töltésszélesítési munkákon dolgozik a kivitelező. A gyorsító- és lassító sávoknál elvégzik a főpálya szélesítéséhez szükséges földmunkálatokat, valamint a csomóponti ágak töltése ill. bevágása is megtörténik. A csatlakozó csomóponti ág kiépítéséhez szükséges burkolat szélesítés miatt a meglévő zajvédő falat 300 m hosszan átépítik, a régit elbontják és megkezdik az új zajárnyékoló fal alapozását is.

A főváros irányába haladó jobb pályán augusztusban kiépített terelés változatlanul érvényben van. A szintén októberig tartó forgalomkorlátozás mellett elkészül az új, déli körforgalmi csomópont M3 autópályához csatlakozó két ága is. A régi pályaszerkezet és a szalagkorlátok elbontását befejezték. Jelenleg a védőrétegek építése, valamint a zajárnyékoló fal alapjának bontása zajlik. Ezt követően kezdődhet az új fal alapjainak kialakítása. Jövő héttől a pályaszerkezet építése is megkezdődik. A munkálatok a 21102 j. út forgalmi rendjét nem érintik.

A beruházás teljes befejezése 2019 nyarára várható, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat az erre közlekedők.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Kapcsolódó cikkek
Változik a forgalmi rend az M0 felújítása miatt

A nemrégiben elvégzett felülvizsgálat alapján átdolgozott forgalomterelési terv lép életbe.

Változik a forgalmi rend az M2 Budapest-Vác közötti szakaszán

Az M0 és Dunakeszi-Fót csomópont között várhatóan szeptember közepén a bal pályára terelik át a fogalmat.

Látványos szakaszba ért az új híd építése

A hídgerendák beemlése miatt éjszakai munkavégzésre és ideiglenes forgalmi rend változásokra kell számítani az M2 autóúton.

Most adásban
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink