Kultúra
Indul a pécsi bérletszezon
MTI Kép: Pannon Filharmonikusok
2018. szeptember 25.

Schönberg, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) szombaton Pécsett, a Kodály Központban.

Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PFZ Pannonicum-sorozatának bérletnyitó hangversenyén szólistaként a bécsi születésű Benjamin Schmid hegedűművész és Alexander Zemcov orosz brácsaművész működik közre az osztrák főváros egyik „legvarázslatosabb időszakát” felelevenítve.

A hangversenyt a zenekar legújabb programsoroztának első klubestje követi, „ahol exkluzív gasztronómiai és zenei csemegékkel” várják a klubtagokat – tették hozzá.

A koncert előtt Kircsi László vezetésével Schönberg-beavatóval hangolódhatnak a koncertlátogatók. Az előadás szünetében Benjamin Schmid dedikálja a PFZ-vel közös, nemrég megjelent lemezeit. A felvételeken Bartók, Csajkovszkij és Dvorák művei hallhatók.

A hangverseny után kezdődik az első PannoniClub, amelynek témája mindig az adott esthez igazodik – ismertette a zenekar.

Az eseményen mások mellett Benjamin Schmid, a Bécsben élő Bogányi Tibor karmester és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója osztja meg gondolatait a zene fővárosáról. Az est moderátora Méhes Károly lesz – részletezték.

A PFZ jelezte azt is, hogy a Pannonicum-klubtagoknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél „a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról”. A résztvevőket egy szelet Sacher-tortával és burgenlandi borkóstolóval Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó magazin főszerkesztője várja.

Most adásban
Téma: Kiállítás megnyitóval egybekötött szoboravató ünnepség Kossuth Lajos halálának 125. évfordulója alkalmából – Radich Orsolya főigazgató, Pest Megyei Kormányhivatal; Zöld-Nagy Viktória hivatalvezető, Érdi Járási Hivatal; Varga László hivatalvezető, Szentendrei Járási Hivatal; Szabó István elnök, Pest Megye Közgyűlése és Kesztyűs Ferenc festőművész
Ezt követő adásaink