Belföld
Ifjúsági Vadászvetélkedőt tartanak
AM Kép: AM/Kovács Zoltán
2018. szeptember 26.

A XXVII. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő jó példa arra, hogy bemutassuk az erdészeti és vadgazdálkodási szakmát, hiszen ennek komoly hagyományai vannak Magyarországon, melyhez szakképzéseink adják az alapot – hangsúlyozta nyitó beszédében Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár.

Háromnapos vadászvetélkedő kezdődött Mátrafüreden, melyen az agrártárca államtitkára kiemelte a versenyeken való részvétel fontosságát. A diákokhoz szólva az államtitkár elmondta, hogy a vadgazdálkodási és erdészeti hivatásnak az itt lévő versenyzők adják majd a gerincét, dicsérve ezzel a tanulókat, akik az ország szakképző iskoláiból jutottak be erre a versenyre. Kitért arra is, hogy az Agrárminisztérium által fenntartott szakiskolákban minőségi képzés folyik. Ennek is köszönhető, hogy a mátrafüredi erdészeti, mezőgazdasági és vadgazdálkodási szakiskola rendkívül népszerű az elhivatott diákok körében. A versenyzőkhöz szólva Bitay Márton rámutatott arra, hogy a nyelvtudás éppen olyan fontos kell, hogy legyen az életükben, mint a szakma szeretete, a szorgalom és a nyitottság.

Fotó: AM/Kovács Zoltán

A gyermekek tudása rajtunk múlik, fontos feladatul kaptuk, hogy a jövőben jelentkező munkaigényre a jelenben találjunk válaszokat. A tárca egyik kiemelt célja, hogy az erdészetek és a szakiskolák közös munkájának köszönhetően előremutató válaszokat és komoly életpályamodellt nyújtson a tanulók számára – mondta az államtitkár.

A versenyt a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakgimnázium, Szakközépiskola 4. alkalommal rendezi meg.

Ezt követő adásaink