Gazdaság
Autóalkatrész-üzem alapkövét tették le Újhartyánban
Pest Megyei Kormányhivatal Kép: PMKH
2018. október 13.

A Rehau vállalatcsoport épülő autóalkatrész-gyártó üzemegységének alapkövét rakták le a Pest megyei településen. A cég elsősorban a kecskeméti Mercedes-gyár részére gyárt a jövőben főként lökhárítókat. A rendezvény keretében stratégiai megállapodást kötött a kormány és a svájci vállalkozás képviselője, ennek is köszönhetően mintegy hétszáz új munkahely jön létre - közölte a Pest Megyei Kormányhivatal.

Az alapkőletételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy a vállalat csúcstechnológiát képvisel a maga területén. Hozzátette, a beruházás magyarországi megvalósulását a kedvező adórendszer, a munkaerő-szabályozás rugalmassága és az oktatási rendszer átalakítása egyaránt elősegítette. A Rehau a legnagyobb autóipari vállalatok beszállítója, amely hátteret biztosíthat a hazai autóipari ágazat további sikeréhez is. A beruházás összértéke eléri a negyven milliárd forintot, amelyhez a magyar kormány 7,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A Rehau a negyedik svájci vállalat, amellyel stratégiai megállapodást kötött a kormány. Ezt Szijjártó Péter mellett a svájci cég autóipari ágazatának vezetője, Markus Grundmann írta alá.

Az ünnepélyes eseményen részt vett többek között Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke, valamint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. Tarnai Richárd az esemény kapcsán elmondta, nagyon fontosnak és örömtelinek tartja az álláshelyek bővülését a megyében.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink