Kultúra
Másodjára tartanak Szüreti Fesztivált a XVIII. kerületben
OPH Kép: pixabay.com
2018. október 13.

Október 13-án és 14-én kutyás programokkal, szüreti vetélkedőkkel és koncertekkel várják a családokat. A kerületben hagyománya volt a szőlőtermesztésnek, Krepuska Géza a 19. század végén pestszentimrei birtokán több új szőlőfajtát honosított meg – mondta a Rádió Orienten Galgóczy Zoltán alpolgármester.

A városrészben létjogosultsága van a boros rendezvénynek, hiszen Pestszentlőrinc-Pestszentimrén Krepuska Géza orvosbiológus hatalmas parcellákkal rendelkezett és szőlőnemesítéssel foglalkozott. A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a helyi együttesek is bemutatkozzanak - mondta Galgóczy Zoltán.

Október 13-án 14 órakor a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola előadása és táncház, 15 órakor a Négy Muskétás akrobatikus rock and roll SE műsora, majd a Titanium SD Show Tánc és a Silladri Táncegyüttes produkciója látható, 17 órakor a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola előadása tekinthető meg. Október 14-én 11 óra 30 perckor a színpadot a Rózsa Nyugdíjas Klub - Szellőrózsa Népdalkórus, majd a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola foglalja el. A gyermekvetélkedőket követően a szórakoztatásról a PixieDance Tánciskola illetve a SensDance Tánciskola gondoskodik, 15 órakor a MintaPinty gyermekzenekar, ezt követően az Esti kiadás zeneka, majd a rPL.TEAM.DANCE.STUDIO lép színpadra.

Koncertet ad Keresztes Ildikó, Szűcs Judit, és Children of Distance együttes is.

A két nap során a gyermekeket arcfestéssel, szőlőpréseléssel, népi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a szervezők, a vidámparki hangulatról mászófal, kisvasút, óriás lánchinta, légvárak és céllövölde gondoskodik. A felnőtteknek a történelmi borvidékekről érkező borászok kínálják kézműves nedűiket, de pálinkaházak és sörfőzdék is bemutatkoznak, amelyhez igényes és újhullámos gasztronómiai kínálat párosul.

A fesztivál fővédnöke Ughy Attila polgármester, védnöke Galgóczy Zoltán alpolgármester.

A szervezők több ezer érdeklődőre számítanak.

Téma: II. Szüreti Fesztivál
Vendég: Galgóczy Zoltán alpolgármester
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink