Közigazgatás
Elismerésben részesült Tamási és Nagyszokoly önkormányzata
Tolna Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Tolna Megyei Kormányhivatal
2018. november 9.

A Belügyminisztérium idén is elismerésben részesítette a közfoglalkoztatási programok végrehajtásában kiemelkedő szerepet betöltő közfoglalkoztatókat. 70 települési önkormányzat, két országos közfoglalkoztató és egy hosszabb idejű közfoglalkoztatási programot megvalósító civil szervezet kapott Start Plusz díjat a sikeres és példaértékű közfoglalkoztatási programjaik megvalósításáért.

Az elismeréseket november 6-án adták át a Belügyminisztérium színháztermében. Az átadó ünnepséget Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár nyitotta meg, majd Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár méltatta a közfoglalkoztatók munkáját.

Mint írják, Tamási város a kezdetektől aktív részt vállalt a közfoglalkoztatási programokban, annak valamennyi tevékenységi ágában érintett.

A kertészeti, mezőgazdasági termelő tevékenység mellett az állattartást és az ahhoz kapcsolódó mezőgazdasági termelő tevékenységet is magas szintre fejlesztették.

Idén ötödik alkalommal közreműködtek a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Konferencia szervezésében és lebonyolításában. Tamási polgármesterének, Porga Ferencnek célja, hogy a felhalmozott tapasztalat, tudás a jövőben is a település javát, fejlődését szolgálja és a közfoglalkoztatási programok keretében létrehozott értékek helyben maradjanak.

Nagyszokoly település programjaiban a mezőgazdasági jellegű közfoglalkoztatás keretében a termelő és feldolgozó tevékenység került előtérbe.

A járásban egyedüli településként működtet tészta tésztakészítő üzemet, valamint foglalkozik savanyítással, tartósítással és állattartással.

Utóbbi tevékenysége során a tésztaüzem alapanyaga érdekében történik a gazdálkodás. 2016 - ban létrehozta a Szokolyi Sólyom Termelő, Feldolgozó és Értékesítő Szociális Szövetkezetet, így erősítve a piacra jutást és az önfenntartást.

A település polgármestere, Bors Bálint a termelés magasabb szintre emelését, a helyiek munkához jutását, a termelőkapacitások növelését és a megtermelt javak piacra jutásának elősegítését tartja szem előtt.

Az idei díjazottak 10 millió forint támogatásban részesülnek a Belügyminisztériumtól, amit meglévő programjaik továbbfejlesztésére, tevékenységükhöz kapcsolódó eszközök, alapanyagok beszerzésére, illetve a közfoglalkoztatási programok működését segítő szolgáltatások finanszírozására fordíthatnak.

Most adásban
Téma: Társadalmi felelősségvállalás - Az emberi élet védelme – Lehel Zoltán innovációs főmérnök, szóvivő, Duna Aszfalt Út - és Mélyépítő Kft.
Ezt követő adásaink