Közigazgatás
Már ellenőrzi a hatóság a karácsonyi kül-, és beltéri világító díszeket
Kép: Pixabay.com
2018. november 9.

A karácsonyi szezonális termékek közül a legkeresettebbek közé tartoznak a díszvilágítási füzérek. A színpompás látványt nyújtó kül-, és beltéri, világító díszek nagyon könnyen drámai helyzetet, áramütést vagy akár lakástüzet is okozhatnak, ha nem megfelelő minőségűek és közvetlenül hálózati feszültségről üzemelnek - hívta fel a figyelmet közleményében a Csongrád megyei Kormányhivatal. Vásárlásuk és használatuk körültekintést igényel, ezt mutatja be november 12-én a megyei fogyasztóvédelmi hatóság Szegeden.

A közlemény szerint a kockázati tényezők kiemelt szempontok a fogyasztóvédelmi hatóság idei villamos dekorációs termékekre vonatkozó ellenőrzése során. Az ellenőrzés alapvető célja, a már forgalomba került, de a jogszabályi előírásoknak biztonsági szempontból nem megfelelő díszvilágítási füzérek kiszűrése. A mintavételt laboratóriumi vizsgálat követi, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriumában végeznek el.

Az akció 2018. október 24. és december 4. között tart szerte az országban, így Csongrád megyében is.

Azt, hogy hogyan történik az ellenőrzés, és mire kell figyelni a vásárlóknak a díszvilágítás választásakor, sajtónyilános mintavétel során mutatja be a Csongrád megyei fogyasztóvédelmi hatóság, november 12-én délután 14 órától a szegedi Media Markt áruházban.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya részéről Petrik Sándor osztályvezető ad tájékoztatást az ellenőrzésről, illetve Kovács Tamás, az áruház ügyfélélmény menedzsere is rendelkezésére áll majd.

Most adásban
Téma: Társadalmi felelősségvállalás - Az emberi élet védelme – Lehel Zoltán innovációs főmérnök, szóvivő, Duna Aszfalt Út - és Mélyépítő Kft.
Ezt követő adásaink