Gazdaság
Hárommilliárdos beruházással épült csomagolóanyag-üzem Hatvanban
kormany.hu/Pénzügyminisztérium/OPH Kép: Pixabay
2018. november 15.

A hazai csomagolóanyag-forgalom értéke eléri a magyar GDP 1,6 százalékát, és jelentős szerepe van az exportunkban is – jelentette ki Varga Mihály a Nordfilm Packaging Kft. új gyártóüzemének átadó ünnepségén.

A pénzügyminiszter kiemelte: a magyar csomagolóipar európai mértékkel is meghatározónak számít, amit számos nemzetközi szakmai elismerés is jelez.

A tárcavezető felhívta a figyelmet: ennek a szektornak együtt kell fejlődnie az iparral, az új környezetvédelmi és fogyasztói elvárások átalakulásával is, ezért a kormány valós segítséget kíván nyújtani a magyar vállalatoknak ahhoz, hogy megfeleljenek a kihívásoknak megállják a helyüket a nemzetközi versenyben is. Az ezt a célt szolgáló intézkedések egyike

a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program, amelynek keretében a Nordfilm Packaging Kft. 3 milliárd forint összköltségű beruházást valósított meg 1,3 milliárd forint kormányzati támogatással.

Varga Mihály a legfrissebb növekedési adatokat ismertetve kijelentette: a gazdaság bővülésének üteme olyan magasra emelkedett, amelyre az elmúlt több mint két évtizedben csak nagyon ritkán volt példa. A harmadik negyedévben 5 százalékkal, az uniós átlag kétszeresét is meghaladó mértékben bővült a magyar gazdaság, ami az Európai Unió harmadik legjobb teljesítménye.

A tárcavezető kitért arra is, hogy az egyre több ágazatban és térségben jelentkező munkaerőhiány rávilágít arra, hogy új típusú foglalkoztatáspolitikai intézkedésekre van szükség. Ezért a kormány képzésekkel és pluszjuttatásokkal segíti a közfoglalkoztatottak átlépését a versenyszférába, elindította a munkaügyi hivatalok átalakítását Hajdu-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, figyelmet fordít a női és időskori foglalkoztatás bővítésének elősegítésére, valamint támogatja a munkanélkülieket abban, hogy vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra.

A miniszter a vállalatról szólva elmondta, hogy a Nordfilm beruházása összhangban van a kormány iparpolitikai céljaival, ugyanis olyan magyar tulajdonú csomagolóanyag-üzem jött létre, amely döntően exportpiacokra termel.

A cég több mint 100 új munkahelyet biztosít a térségnek.
Most adásban
Téma: „Foglalkoztatáspolitika és Gazdaságélénkítés Pest megyében” konferencia - Gödöllő, 2019. október 22 – Tarnai Richárd kormánymegbízott, Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium Foglalkoztatásért és Vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, Farkas László, a Pénzügyminisztérium EURES nemzeti koordinátora, Marjay Gyula, a Vállalkozók Országos Szövetsége Közép-Magyarországi Regionális Szervezetének elnöke, Karakó László miniszteri biztos, Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kublik Henrietta, a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője, Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke
Ezt követő adásaink