Belföld
Somogyi általános iskolások rajzpályázatait díjazták
Somogy Megyei Kormányhivatal Kép: Somogy Megyei Kormányhivatal
2018. november 16.

A Lelki Egészség Világnapja és a Családok éve alkalmából a Somogy Megyei Kormányhivatal a megelőzés jegyében „Családban az egészség!”címmel rajzpályázatot hirdetett Somogy megye általános iskoláiban tanuló diákok számára.

A pályázat célja az volt, hogy minél több gyermek készítsen rajzot, és az alkotó munka során elgondolkozzon a család fontosságán és azokon a lehetőségeken, amelyek segítik a családon belül az egészség megtartását.

Arra kérték a gyermekeket, hogy készítsenek olyan pályamunkákat, amelyek kifejezik, hogy számukra miért fontos a család, s bemutatja, mi lehet a család szerepe az egészség megőrzésében. Milyennek képzelik el a jövőbeni családjukat, mit tennének az egészségük megóvásának érdekében.

Alsó és felső tagozatos kategóriákban díjazták a beküldött alkotásokat, amelyekből kiállítás került megrendezésre, díjátadó ünnepséggel egybekötve 2018. november 16-án, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében.

A díjazottakat köszöntötte a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója, Harasztiáné Süveges Zsuzsanna és a Népegészségügyi Főosztály vezetője, Fadgyas Erzsébet, majd ajándékcsomagot és oklevelet vehettek át a diákok.


Felső tagozatos helyezettek:

  • 1. helyezett – Haág Liliána, 8. B osztályos tanuló, Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola, Marcali.
  • 2. helyezett – Horváth Krisztián, 7. osztályos tanuló, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Nagybajomi Tagintézménye, Nagybajom.
  • 3. helyezett – Balogh Gergő, 7. osztályos tanuló, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Nagybajomi Tagintézménye, Nagybajom.

Alsó tagozatos helyezettek:

  • 1. helyezett – Kozma Emma Zsófia, 3. A osztályos tanuló, Honvéd Utcai Tagiskola, Kaposvár.
  • 2. helyezett – Kosztelecz Kira, 3. B osztályos tanuló, Nagyatádi Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagintézménye, Nagyatád.
  • 3. helyezett – Bertók Richárd Juliánusz, 4. osztályos tanuló, Görgetegi Általános Iskola, Görgeteg.

A kiállítás a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében (4700 Kaposvár Fogor József tér 1. szám alatt) megtekinthető munkanapokon 08:00 órától 18:00 óráig, egészen 2018. december 23-án 16:00 óráig.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink