Életmód
Ingyenes elsősegélyprogram diákoknak Debrecenben is
Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Kép: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
2018. november 23.

Novemberben a vércukorszint-változás okozta rosszullét ellátása a fő téma a mindennapi életben előforduló rosszullétek mellett az elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató Hősképző programban a Hajdú-Bihar Megyei Vizsgaközpontban is.

December 20-ig tart a Magyar Vöröskereszt Hősképző programja, amelynek foglalkozásain ingyen oktatják és népszerűsítik az elsősegélynyújtást. A Hajdú-Bihar megyei jelentkezőket Debrecenben a Hatvan u. 37. alatt működő Oktatási és Vizsgaközpontban várják. Olyan rosszullétek, kisebb balesetek ellátásába vezetik be a tanulókat, amelyekkel a mindennapi életben találkozhatnak.

Októberben indult az akció, akkor az újraélesztés volt a vezértéma. November 14. a cukorbetegek világnapja, ezért az év 11. hónapjában fókuszba kerülnek azok a rosszullétek, amelyek a vércukorszint rendellenességeivel függnek össze. Decemberben a hideg, havas évszakra jellemző kisebb balesetek állnak majd a foglalkozások középpontjában.

Hősképző oktatás
Forrás: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Defibrillátor készenlétben és oktatásra

A minden megyében megvalósuló programban a Magyar Vöröskereszt 25 defibrillátort vásárolt megyei szervezeteinek, köztük a hajdú-biharinak is. A készülék használatát is elsajátítják a „leendő hősök”, és természetesen szükség esetén éles helyzetben bevethetőek a műszerek (amelyek SaverOne PAD max 200J típusú félautomata defibrillátorok). A megyében novemberben eddig 200 embernek tanítottak elsősegélynyújtást a Hősképző programban.

Most adásban
Téma: Kőbánya tűzoltója – Marksteinné Molnár Julianna kuratóriumi elnök, Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány
Ezt követő adásaink