Életmód
8 magyar csapat versengett a WRO legorobot Világdöntőn
WRO Kép: WRO
2018. november 24.

A múlt hétvégén sikeresen lezajlott a 2018-as World Robot Olympiad Világdöntője a thaiföldi Chiang Mai-ban, 8 magyar csapat és 8 magyar bíró részvételével a nemzeti szervező, Edutus Egyetem támogatásával.

A magyar csapat a múlt héten utazott Chiang Mai-ba a World Robot Olympiad Világdöntőre. Összesen több mint 60 tag alkotta a magyar delegációt (csapattagok, csapatvezetők, bírók, szülők, kísérők, segítők, jövő évi Világdöntő szervezői: Edutus Egyetem, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Széchenyi István Egyetem, Magyarország Kormánya).

A Világdöntőnek a Chiang Mai International Exhibition and Convention Center adott otthont. A World Robot Olympiad több mint 70 országban került megrendezésre, így az idei évben 26280 csapat vett részt világszerte a versenyeken. Chiang Mai-ban a Világdöntőn 63 országból 482 csapat mérhette össze tudását. A magyar csapatok 3 Regular, 2 Open, 1 Advanced Robotics Challenge, 1 Football és 1 WeDo kategóriákban versenyeztek.

Az eredményhirdetés a legkisebbek, WeDo kategória pilot verseny értékelésével kezdődött, ahol a budapesti HTRoboTeam csapatának a legszabálykövetőbb díjat osztották ki. Az utolsó robotfutamokat követően, helyi idő szerint 15.00 órakor elkezdődött a többi kategória eredményhirdetése is.

A Regular kategória Elementary – legfiatalabb (8-12 évesek) korosztályában 104 csapat vett részt, a kállósemjéni Confessor csapatnak 125 ponttal a 87. helyezést sikerült megszerezni. A Junior korosztályban (13-15 évesek) 106 csapat közül a győri Jedlik Lego Robot Team 200 pontot összegyűjtve a 69. helyet szerezte meg. A legidősebb Regular kategóriában a Senior korosztályban (16-19 évesek) a budapesti Fazekas RoboTeam 90 csapatból az 55. helyre küzdötte magát 230 ponttal.

A Football kategóriában a szombathelyi Scoregasm csapat a csoportmérkőzéseken helyt állt, de sajnos nem jutottak be a 16 közé.

Az Open kategóriában csapataink megmutatták kreativitásukat, és bemutatták, hogyan lehet sikeresen kidolgozni egy olyan projektet, amely mind az ötlet, a programozás, az építés, a bemutatás és a csapatmunka terén kiemelkedő.

A Junior korosztályban induló budapesti SZIG@HUN csapatnak sikerült a lenyűgöző 6. helyet megszereznie. Az Open kategória Senior korosztályban induló gödöllői HUNGaRY csapat a 20. lett.

A legidősebbek között, az Advanced Robotics Challenge kategóriában versenyző budapesti InnoRobot-X csapat – akik a tavalyi évben ezüstérmesek lettek – az idei évben az előkelő 6. helyet szerezték meg.

Az eredményhirdetést követő záróceremónián Thaiföld képviselői átadták a Világdöntő szervezést jelképező WRO zászlót Magyarország képviselőinek: Bus Szilveszter, bangkoki nagykövetnek, Csörgits Lajos Győr Megyei Jogú Város aljegyzőjének és Szögi Zoltán nemzeti szervezőnek, az Edutus vezérigazgatójának.

Hamarosan megnyílik a regisztráció a következő évi magyarországi WRO versenyre, melynek Regular és Open témája a Smartcities.

Most adásban
Téma: Választásokkal kapcsolatos adatvédelem – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink