Belföld
Sorra szépülnek meg a vasúti gyalogos aluljárók és zajvédő falak
MÁV Zrt./OPH Kép: MÁv Zrt.
2018. november 26.

A MÁV „Színezd újra! Alkotói Napok 2018” című aluljárófestő-pályázatának keretében Bicskén és Mendén elkészült a gyalogos aluljárók dekorációs festése. Közben Tárnokon megszépült az aluljáró és a zajvédő fal is.

A „Színezd Újra! Alkotói Napok 2018” pályázat keretében megvalósult a Vajda Kreatív elnevezésű alkotói csapat bicskei gyalogos aluljáróba tervezett, absztrakt formációkat ábrázoló pályaműve, és már csak az utolsó simítások vannak hátra a Mendei Forrás Egyesület helyi nevezetességeket bemutató alkotásán a mendei aluljáróban.

Az alkotói pályázattal párhuzamosan egyedi engedélyezés keretében valósulhatott meg a tárnoki gyalogos aluljáró és zajvédő fal festése is. A Társadalmi Céllal Hirdető Tárnoki Művészeti Egyesület (TCH TME) Magyarországon közlekedő vasúti járműveket és helyi nevezetességeket ábrázoló alkotása az aluljárót, a Világ csodái című műve pedig a vasúti sínpálya melletti zajárnyékoló falat díszíti.

Mint írják, a MÁV folyamatosan törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába bevonja a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit és az egyéni alkotókat is. Reméli a vasúttársaság, hogy az alkotók falfestményeit mindenki tiszteletben tartja és megóvja az aluljárók tisztaságát is.

Következő adásunk
Téma: Új park született Kőbányán – Radványi Gábor alpolgármester és Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
Ezt követő adásaink