Életmód
Adományokat gyűjt Hajdú-Bihar megyében a Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Kép: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
2018. december 4.

Tartós élelmiszert, szaloncukrot, karácsonyi ajándékokat, játékokat, tisztító, tisztálkodási szereket gyűjt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megye Szervezete meghirdetett karácsonyi akciókban.

„Legyen igaz és igazi ünnep a karácsony = legyen mindenkié, ezért kérjük, csatlakozzon szeretetakciónkhoz, vegyen eggyel többet, és adja nélkülöző embertársainak” – ezzel a gondolattal kéri a vásárlók segítségét a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete december 7-én (pénteken) 10.00 órától és 8-án (szombaton) 8.00 órától üzletzárásig a megye kijelölt Reál-üzleteiben. Egy héttel később gyűjtenek Debrecenben: december 14-én és 15-én. A gyűjtéseknek helyet adó Reál-üzletekben plakátokon is szerepelnek a pontos információk.

Az önkéntesek tartós élelmiszert – konzervet, étolajat, csokoládét, tartós tejet, tésztát, szaloncukrot, egyéb tartós élelmiszert, tisztító és tisztálkodási szereteket gyűjtenek.

Minél több adomány, annál több segítség

Gyorssegéllyel és az ünnep ajándékaival, adományaival, szeretettel teli hangulatával szeretne minél több nehéz körülmények között élő gyermeket, nagycsaládosokat, egyedülálló idős, beteg embereket megsegíteni karácsony előtt a Vöröskereszt a megyében. Tartós élelmiszeren és a túléléshez szükséges eszközökön kívül ezért ajándékokat, jó minőségű gyermekjátékokat, gyertyákat, a karácsony kellékeit is gyűjtik az önkéntesek és munkatársak a hónap vöröskeresztes akcióiban. Köztük a remélhetően már ismerősen csengő MikulásGyárban is, melyhez az adományok Debrecenben az Auchan Áruház gyűjtőpontján adhatók egészen december 21-ig.

Forrás: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Akciók üzletközpontokban, vöröskeresztes irodákban

A Tesco is megnyitja kapuit országszerte, hogy a nagy múltú karitatív szervezet több családon és a lét peremére került emberen segíthessen. Hajdú-Bihar megyébn a közelgő hétvégén december 7-én és 8-án 10.00 és 18.00 óra között Berettyóújfaluban, Hajdúszoboszlón, és Debrecenben két helyszínen; a Kishegyesi úti Tesco Extrában, s a Mikepércsi úton a Tesco Repülőtér Extrában gyűjtenek tartós élelmiszereket a vöröskeresztes pontokon.

A Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete december 17-én a Debreceni Karitatív Testület Add tovább akciójában fogadja az adományokat a város főterén, az adventi vásárban.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének területi irodáiban, adománykezelő helyein nyitva tartási időben várják a felajánlásokat a munkatársak és önkéntesek.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink