Életmód
Tizedszer is átadták az Önkéntességért Díjakat
Önkéntes Központ Alapítvány Kép: Pixabay
2018. december 6.

2018. december 5‐én, az Önkéntesség Nemzetközi Napján immáron a jubileumi 10. alkalommal kerültek átadásra az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjak. A jubileumi esemény helyszínén, a Hatszín Teátrumban különböző kategóriákban az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait és önkénteseit díjazták.

A 2018. év díjazottjai kategóriánként:

  • Az Év Önkéntese 2018

Losó Györgyné: Melinda 10 esztendeje, kereső foglalkozása mellett, önkéntesként vezeti a multietnikus „Tálentum klubot” Kispesten, mely öt éve Romák Felzárkóztatásáért Egyesület (ROMFEL Egyesület) néven civil szervezetté vált. Tudatos, elkötelezett munkával valósít meg társaival együtt értékes művelődési programokat, tart egyben egy cigány és nem-cigány délpestiekből álló közönséget/közösséget, melyben különböző társadalmi réteghez tartozó emberek természetes módon léteznek, művelődnek együtt, s élik meg a sokszínűség egymást gazdagító voltát.

  • Az Év Civil szervezeti Önkéntes Programja 2018

A Matematika Összeköt Egyesület: a szervezet célja, hogy lebontsa a matematikával kapcsolatos negatív társadalmi előítéletet, felhívja a figyelmet a matematikával elsajátítható képességek egyre növekvő fontosságára, valamint segítse az érdeklődő diákokat abban, hogy a matematika megszeretésén keresztül sikeresen válasszanak pályát és a társadalom hasznos tagjává váljanak. Tevékenységük alapja az önkéntes munkavégzés.

  • Az Év Vállalati Önkéntes Programja 2018

dm Kft.: a dm Kft. Együtt egymásért név alatt dolgozta ki társadalmi felelősségvállalás programjait, amelynek része az Egy nap másokért elnevezésű vállalati önkéntes programjuk. A kollégák évente egy munkanapjukat önkéntes munkával tölthetik egy szabadon választható szervezetnél. Az Egy nap másokért program 2013 óta ad erre lehetőséget a cég munkavállalóinak.

  • Az Év Pro Bono kezdeményezése 2018.

E.ON Hungária Zrt.: az E.ON Hungáriánál a társadalmi felelősségvállalás olyan érték, ami minden cselekedetüket áthatja, amit minden munkafolyamatukba és üzleti tevékenységükbe integrálnak. Ennek részeként a cégcsoport éves szinten, minden kolléga számára 16 óra támogatott önkéntes munkaidőt biztosít, valamint sok csoportos önkéntes program lehetőséget is biztosít és finanszíroz, arra ösztönözve mindenkit, hogy a felelős vállalati állampolgárság a mindennapok részévé váljon.

  • Az Év Közösségi Kezdeményezése 2018. (közönségdíj)

EEDE KÖSZI, Önkéntes! Csoport: a Színezzük ki Surányt! program célcsoportja elsősorban a surány‐pócsmegyeri, valamint a Szentendrei‐szigeten élő lakosok, nyaralók. A Köszi, önkéntes!‐ek idén nyáron jókedvükből sok mindent színesebbé tettek Surányban: a Napsugár téri buszmegállóból vidám busz‐ és könyvmegálló lett, az újrafestett padok napfényről és Duna virágzásról mesélnek és közösségi helyként üzemelnek. A csoport tagjai festőesteket tartanak, „szemetet lopnak” egy közterületekről, részt vesznek az Irány Surány fesztiválon, rajzpályázatot és kiállítást, ökotábort, cipősdoboz akciót, adománygyűjtést szerveznek a helyi rászorulóknak, valamint iskolakezdési és téliruha‐gyűjtést a Tiszavasváriban élő hátrányos helyzetű embereknek.

Most adásban
Téma: A Herman Ottó Intézet munkájának bemutatása – Béres András ügyvezető, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Ezt követő adásaink