Gazdaság
Teljesen megújult a piac Tamásiban
AM Kép: Kovács Zoltán
2018. december 13.

A kormány 2010 óta dolgozik a termelőkkel, az önkormányzatokkal és a szakmai szervezetekkel azon, hogy segítse a termelői együttműködéseket, valamint a vidéki térség életminőségének javulását. Mindezt teszi azért, hogy a kiváló magyar készítményeket helyben értékesítsék, a haszon pedig helyben maradhasson – mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A Tamásiban tartott piac átadóünnepségen az államtitkár arról is szólt, hogy a kormány törekvései magukért beszélnek, hiszen a helyi termelői piacok száma az elmúlt 5 évben a duplájára emelkedett, és a regisztrált kistermelők száma 2010 óta 5 ezerről 16 ezerre nőtt.

Fotó: Kovács Zoltán

Tamásiban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 200 millió forint összegű támogatás nyújtott segítséget ahhoz, hogy a járás piacának helyet adó – nyitott és fedett – tér teljes körű felújítása megvalósulhasson. A piactér rekonstrukciója mellett sor került a meglévő épületek funkcióbővítő átalakítására, raktárhelyiség kialakítására, az épületek – szociális helyiségek, irodaépület, üzletsor – energetikai korszerűsítésére és a terület térburkolására. A beruházás eredményeképpen korszerű, a mai igényeknek megfelelő körülmények jöttek létre, amely elősegíti a helyi és a környékbeli termékek piacra jutását és a település gazdaságának élénkítését.

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztésére, illetve a közétkeztetés fejlesztésére a Vidékfejlesztési Program keretében is volt lehetőség támogatást elnyerni. Az Irányító Hatóság ez idáig erre a célra mintegy 9 milliárd forintról hozott döntést.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink