Belföld
Új vezető, bővülő járatkínálat a Debreceni Repülőtéren
www.debrecen.hu Kép: Pixabay
2019. január 3.

Az új évet új ügyvezetővel kezdi a debreceni légikikötőt üzemeltető társaság. A közelmúltban a város szerezte meg a debreceni repülőteret üzemeltető Airport-Debrecen Repülőtér-üzemeltető Kft többségi tulajdonát, az eddigi többségi tulajdonos Xanga-cégnek 25,02 százalékos üzletrésze maradt.

A légikikötőt üzemeltető céget 2016 novembere óta irányítja Herdon László, aki azonban lemondott a tisztségről, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy a többségi tulajdonos delegálhassa az ügyvezetőt. Utódját a decemberi közgyűlésen választották meg, Vajda Jánost január elsejétől nevezték ki határozatlan időre.

A debreceni repülőtér nagy fejlődés előtt áll. Decemberben új járatok indultak, immár Barcelona, Dortmund, Sheffield és Bázel is elérhető Debrecenből. A bővítés 2019-ben folytatódik, tavasztól a ciprusi Lárnakára, a spanyolországi Palma de Mallorcára és a máltai Vallettára is repülhetünk a Wizz Airrel Debrecenből.

A Lufthansa Debrecen és München között menetrend szerint közlekedő járatának számát tavasszal heti háromról heti ötre emelték, s ők is további bővítést terveznek.

A debreceni repülőtérről jelenleg a Wizz Air és a Lufthansa üzemeltet menetrend szerint közlekedő légi járatokat és a következő desztinációk érhetők el: London, Eindhoven, Párizs, Milánó, München, Tel-Aviv, Moszkva, Barcelona, Bázel, Dortmund, Doncaster.


További információ itt található.

Most adásban
Téma: "Ferencváros Sportjáért" díj; Ferencváros Schmidt Egon-díj; – Bácskai János polgármester, Jeffrey D. Kimball kereskedelmi igazgató, Loacker Hulladékhasznosító Kft, Roczanov Dezső csatár, FTC-Telekom Férfi Jégkorongcsapat
Ezt követő adásaink