Kultúra
A hagyományos Újévi koncerttel köszöntötte 2019-et Ferencváros
OPH Kép: ferencvaros.hu
2019. január 7.

Immár negyedik alkalommal rendezte meg hagyományos Újévi koncertjét Ferencváros Önkormányzata. A január 5-i előadásnak a Művészetek Palotája biztosított helyszínt.

Kocsis Máté országgyűlési képviselő Kányádi Sándor szavaival kívánt sikeres új esztendőt a ferencvárosiak számára. Úgy véli, a városrész számára a 2019-es esztendő is értékes és sikeres lesz, hiszen számos jubileumot ünnepel majd: idén 260 éve, hogy megszületett a környék betelepüléséről szóló első írásos dokumentum, 130 éve, hogy a városrész megkapta a 9-es számot, 120 évvel ezelőtt született Salkaházi Sára, Ferencváros díszpolgára, és idén 120 éves lesz az Ferencvárosi Torna Club is. Kulturális és sportértékekben nem lesz hiány - emelte ki a politikus hozzátéve:

Ferencváros vezetése kiválóan gondoskodik arról, hogy a nagy léptékű városfejlesztések tovább folytatódjanak.

Bácskai János, a városrész vezetője Arany János gondolataival köszöntötte a koncerten megjelenteket. A polgármester a kerületben található Művészetek Palotájára, a Budapest Music Centerre és a Nemzeti Színházra utalva úgy fogalmazott, hogy Ferencváros kulturális élete kiteljesedett és olyan gazdag, hogy talán nincs is hozzá hasonló kerület. A fejlesztésekről szólva hangsúlyozta, hogy

Ferencváros középső részének komfortosítása idén is folytatódik és a jövőben a kormányzatnak köszönhetően a városrészben kap helyet a Déli Városkapu 12 ezres diáknegyeddel, és a Dél-pesti Centrumkórház is.

bácskai János / Fb

Kállay Gáborné alpolgármester Radnóti Miklós és Széchenyi István idézettel köszöntötte az egybegyűlteket.

A MÁV Szimfonikusok és a Hot Jazz Band közös újévi koncertje Csajkovszkij: A diótörő Indulójával kezdődött. A kétórás programban olyan örökzöldek csendültek fel, mint a Meseautó, a Hamvadó cigarettavég, az Oda vagyok magáért, vagy a What a wonderful world című slágerek.

Kapcsolódó cikkek
Ferencváros díszpolgára lett Gera Zoltán

Hétfő este átadták a Pro Urbe Ferencváros és a Ferencváros Díszpolgára címeket a Groupama Arénában.

Megújult a Ferencvárosi Epres Óvoda

Ez a beruházás is magán hordozza a kormány üzenetét – jelentette ki a fenntarthatóságért felelős államtitkár.

Egyre szemtelenebbek az illegális szemetelők

A kiszabható 50 ezer forintos büntetés sok esetben nem jelent visszatartó erőt – állapította meg Ferencváros polgármestere.

Most adásban
Téma: Nagyszabású földértékesítési programot indít az Agrárminisztérium - szakmai szimpózium - összefoglaló – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Pergő Margit Berhida polgármestere, a TÖOSZ társelnöke; Tóth János elnök, Jegyzők Országos Szövetsége
Ezt követő adásaink