Belföld
Megkezdték a kidobott fenyőfák begyűjtését
MTI Kép: OPH
2019. január 8.

Országszerte megkezdték a kidobott fenyőfák begyűjtését – közölte Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. PR-szakreferense az M1 aktuális csatornán kedden.

Hozzátette: a kihelyezés főidőszakában, január 6-tól egy-másfél hónap alatt mintegy 500-600 ezer fenyőfát szállít el úgynevezett fenyőfajáratokkal a közterület-fenntartó.

Horváth László tájékoztatása szerint a fenyőfákat a szeméttárolók mellé vagy a fővárosi 250 gyűjtőpont egyikén lehet elhelyezni úgy, hogy azok ne akadályozzák a forgalmat. A fák a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amelyből elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot – közölte.

A kijelölt gyűjtőhelyek listája kerületi bontásban megtalálható a társaság honlapján, a www.fkf.hu oldalon – mondta Horváth László.

Kapcsolódó cikkek
Sok százezer karácsonyfát szállítanak el az ünnepeket követően

Becslések szerint mintegy 500-600.000 tűlevelű kerül ki az utcára, ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve hasznosításukat megoldani.

Következő adásunk
Téma: A Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program ösztöndíjasok oktatási hetének megnyitója – Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára
Ezt követő adásaink