Kultúra
Februárban 60 év után újra kigyulnak a Budapest Varieté fényei
OPH Kép: budapestvariete.hu
2019. január 16.

A látványos előadásnak februárban három napon keresztül a Duna Palota biztosít helyszínt - tudatták a szervezők az OrientPress Hírügynökséggel.

A Budapest Varieté 1954 márciusától 1959 februárjáig működött, ahol látványos kabaré-varieté műsorokat játszott. Most, 60 évvel később újra megnyitja kapuit.

A BUDAPEST VARIETÉ RENDEZŐI ÉS MEGÁLMODÓI

A varieté világában Budapest időről-időre különlegeset nyújtott. Még a pártállami időkben is létezhetett varieté, igaz, csak kevesek számára. A varieté műsorszámait később cirkuszi porondokon láthattuk, de most lehetőség nyílik rá, hogy Ön is belekóstoljon a varieté világába: a produkciókba és a gasztronómiai élménybe egyaránt. A Budapest Varieté megálmodói: Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina, akiknek óriási tapasztalatuk van a showbusiness világában. A cirkusz világában töltött artista évek után illuzionista számokkal nyertek világszerte díjakat, köztük közönségdíjat is Vietnámban. Szebasztián több produkció rendezése után a 2018-as évadban a Richter Flórián Cirkusz kommunikációs igazgatójaként is dolgozott amellett, hogy évek óta rendezi a cirkusz műsorát. Krisztina évek óta sikeresen vezeti fellépőruhák tervezésével és készítésével foglalkozó vállalkozásukat.

Felelevenítve a varieté hagyományait az est egy fantasztikus 4 fogásos vacsorával indul a bálteremben, majd kezdetét veszi a lélegzetelállító előadás a az impozáns színház teremben: akrobatikus számok, ének, tánc, pantomim, bűvészet, villámgyors átköltözők, zsonglőr és légtornász műsorszámok követik egymást.

Sebastian & Kristina
Forrás: budapestvariete.hu


FELLÉPŐK


A Fever Dance group, a Szombat Esti Láz nívós televízió show táncosai, az énekes Díva: Czigány Judit, aki énekelt már Kolumbiában, Tel-Avivban és számos más országban világszerte., Kőhalmi Ferenc A Budapest Varieté házigazdája, A Bűvész Európa Bajnokság bronzérmese, Méhes Csaba Európa szerte kedvelt és elismert mozgáskomikus, pantomim művész, Szőts & Bagdi Akrobatikus erőemelők,a Spanyolországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál díj nyertesei és a híres németországi Apolló varieté sztár fellépői, Pajor Szilvia A levegő dívája, a német országi Krystallpalast és a Pegasus Varieté csillaga, a Rolling Wheel a Spanyolországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál ezüst díjának díjnyertesei.

A nézők láthatják még Richter Szebasztián Tempózsonglőr, a Nemzetközi Franciaországi Cirkuszfesztivál bronz díjasát, Földváry Balázst, a világ legnagyobb revüjének, a berlini Friedrichstadt Palast sztárfellépőjét és a magyarországi Porond Csillaga díj birtokosát, valamint Szebasztián és Krisztina produkcióját.Krisztina a közönség előtt hihetetlen gyorsasággal bújik egyik fellépő ruhából a másikba. Számukat több mint 50 országban láthatta már a közönség világszerte,nemzetközi cirkuszfesztiválok többszörös díjnyertesei Európában és Ázsiában.

Most adásban
Rendhagyó húsvéti zenei összeállítás 8.
Ezt követő adásaink