Gazdaság
Sárga útburkolati jeleket újítanak fel az M0-S déli szektorán
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt./OPH Kép: pixabay.com
2019. január 16.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M0-s autóút déli szektorán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában zajló fejlesztési munkákhoz kapcsolódóan az ideiglenes sárga burkolati jelek felújító festését végzi, mivel azok a téli időjárás és a nagy forgalom miatt megkoptak - tájékoztatta a NIF az OrientPress Hírügynökséget.

Sávszűkítésre kell számítani a Soroksári Duna-híd és a Hárosi Duna-híd környezetében, illetve az M6-os autópálya csomópontja és a Hárosi Duna-híd között is.

A munkálatokat mozgó terelés mellett végzik január 16-án, szerdán és január 17-én, csütörtökön reggel 9 óra és 16 óra között, illetve hétvégén reggel 8 óra és 16 óra között.

A munkálatok szervezésénél a szakemberek figyelembe vették a reggeli és délutáni csúcsidőket, illetve a pénteki csúcsforgalmat, így ezekben az időpontokban nem lesz munkavégzés.

A festési és száradási idő ütemenként 1-1,5 óra.

Egy-egy ütem befejezése után a főpályáról időszakosan levonulnak a szakemberek, így az esetlegesen feltorlódott forgalmat elengedik. A munkavégzés a kedvező időjárás miatt lehetséges és a balesetek megelőzése szempontjából szükséges.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M0-s autóút déli szektorában közlekedőktől türelmet kér a munkálatok ideje alatt, a felújító festés az ő érdeküket szolgálja. A közlekedőktől azt kérik a szakemberek, hogy az aktuális út- és látási viszonyokról, valamint forgalmi helyzetről még utazás előtt tájékozódjanak az Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon.

Következő adásunk
Téma: A Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program ösztöndíjasok oktatási hetének megnyitója – Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára
Ezt követő adásaink