Gazdaság
Másfél milliárdos egészségipari beruházás Balatonfüreden
Pénzügyminisztérium/OPH Kép: 77 Elektronika Kft.
2019. január 18.

A gazdasági növekedés, az eredményes költségvetési és adócsökkentési politika együttes hatása, hogy a kormány támogatni tudja a magyar nagyvállalatok fontos beruházásait – jelentette ki Varga Mihály a 77 Elektronika cégcsoport új balatonfüredi üzemegységének átadó ünnepségén.

A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a Nagyvállalati Beruházás Támogatási Program keretei között mintegy 160 milliárd forint összértékű fejlesztés valósult meg és a program idén is folytatódik.

A tárcavezető ismertette, hogy a vállalat 1,5 milliárd forintos beruházását a kormány több mint 350 millió forinttal támogatta. A miniszter felhívta a figyelmet, hogy a következő időszak gazdaságpolitikájában a minőségi változásokra, a hatékonyságra, és a termelékenységre kell helyezni a hangsúlyt. Ennek megfelelően a kormány a program keretében olyan beruházásokat támogat, amelyek új technológiák bevezetésével emelik a vállalat versenyképességét, növelve a költségvetés számára is mérhető adó- és járulékbevételeket. A tárcavezető kitért arra is, hogy

a támogatott fejlesztéseknek köszönhetően összesen 2.345 új munkahely jön létre az országban.

Varga Mihály rámutatott, hogy az egészségiparban, és ennek részeként az orvosi berendezések és eszközök gyártásában világviszonylatban is komoly verseny zajlik. Magyarországon ugyanakkor jó alapokra építhet, ugyanis a szektor és azon belül a gyógyászat, a gyógyszergyártás és a biotechnológia adja a bruttó hazai termék mintegy 10 százalékát. A magyar orvostechnikai ipar élen jár az innovációban és a hazai vállalatok minden kontinensre eredményesen exportálják termékeiket, ezért érdemes kiemelten foglalkozni ezzel a területtel – tájékoztatott a miniszter.

Varga Mihály a vállalatról szólva elmondta: a teljes egészében hazai tulajdonban lévő cégcsoport már a világ 90 országába viszi el magyar ipar jó hírét. A mostani beruházásának köszönhetően pedig megháromszorozta gyártóterületét,

20 új munkahelyet létrehozva a térségben.
Most adásban
Rendhagyó húsvéti zenei összeállítás 8.
Ezt követő adásaink