Közigazgatás
Milliókat költhetnek kültéri játékokra a XVIII. kerületi óvodák
OPH Kép: OPH
2019. január 25.

Budapest XVIII. kerület Szent Imre-kertvárosban január 24-én ünnepélyes keretek között hivatalosan is felavatták a kisgyermekek által már korábban használatba vett Lurkó-liget Óvoda újonnan megépült helyiségeit.

Az óvoda 1972-ben nyitotta meg kapuit, kezdetben napközi otthonként és tagóvodaként működött, önálló óvodaként pedig 45 éve fogadja a kertvárosi gyerekeket. Ezért a bővítés utáni átadót összekapcsolták a létesítmény 45. születésnapi ünnepségével. Az intézményben emeletráépítés után egy új csoportszoba és egy tágas tornaszoba került kialakításra, valamint energetikai rekonstrukció történt és új homlokzatot is kapott az épület.

A január 24-i átadádó ünnepségen Borbély Szilvia óvodavezető bemutatta az intézmény történetét köszöntőt mondott Kucsák László miniszteri biztos, Ughy Attila polgármester és Galgóczy Zoltán alpolgármester. Beszédeikben hangsúlyozták, hogy nagy eredménynek tartják a 100 millió forintos kormányzati támogatást, amelyet 50 millió forint önkormányzati „önrésszel” tudtak kiegészíteni. Ez az összeg tette lehetővé a nagyszabású építkezést és ennek eredményeképpen a Lurkó-liget Óvoda immár hat csoporttal kezdhette meg a tanévet.

Színes műsort adtak a kis- és nagyóvodások, továbbá erre az alkalomra visszatértek régi ovijukba a már általános és középiskolás diákok és különféle műfajokban adtak elő produkciókat. A program a tantestület vidám táncos előadásával zárult.

Forrás: Pixabay.com

Ughy Attila a Rádió Orient kérdésére válaszolva elmondta, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén is problémát jelent az óvodapedagógus hiány, a kerületi kisdedóvókban jelenleg is 6-8 szakembert tudnának még alkalmazni.

A helyzet nem ideális, de kezelhető

– hangsúlyozta a városrész vezetője.

Hozzátette, hogy az önkormányzat minden eszközzel próbál segíteni ennek enyhítésében, éppen ezért külön egyeztettek az Intézményvezetőkkel, hogy milyen típusú szakemberekre van szükség, illetve a lakásproblémával küzdő pedagógusoknak igyekeznek szolgálati lakást biztosítani.

A polgármester bejelentette, hogy ettől az évtől minden intézmény 1 millió forintot költhet el kültéri játszóeszközök vásárlására.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink