Belföld
Fontos változások jönnek a H8-as és H9-es HÉV-vonalakon
MÁV Kép: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
2019. február 1.

A MÁV Budapest–Hatvan vasútvonalán zajló felújítási munkái miatt fontos menetrendi változásokra kell számítania a H8-as és a H9-es HÉV-vel utazóknak 2019. február 4-től, hétfőtől várhatóan december közepéig, főképp hétköznap csúcsidőben.

Fontos, hogy a H8-as és a H9-es HÉV-vonal fővároson kívül eső szakaszán utazók ne megszokásból közlekedjenek a következő időszakban, a HÉV-menetrend változása miatt pedig lehetőleg előre tervezzék meg utazásukat. Az állomásokon az utasokat a MÁV-HÉV és a BKK munkatársai tájékoztatják a megváltozott közlekedési rendről, valamint térképes szórólapokkal is segítik az eligazodást.

A Gödöllő és Budapest között utazók számára a vonatpótló busz alternatívája lehet a H8-as HÉV, ezért a vasúti felújítás okozta kényelmetlenségek enyhítése, valamint a várhatóan megnövekedő utasforgalom kiszolgálása érdekében a reggeli időszakban a H8-as vonalon egyes HÉV-ek Cinkota és Kerepes között gyorsított vonatként közlekednek, emellett több HÉV indul Kerepestől az Örs vezér tere felé; számos vonat indulási időpontja megváltozik. Munkanapokon csúcsidőben a csömöri vonalon utazóknak Cinkota állomáson át kell szállniuk.

Jegy és bérletelfogadás

A H8-as és H9-es HÉV-re fel lehet majd szállni minden olyan vasúti menetjeggyel, illetve bérlettel, amely egyébként is érvényes lenne Gödöllő és Budapest közötti vasúti utazás során, ezért minden érintett utas a megszokott helyen és módon vásárolhatja meg vasúti menetjegyét, bérletét.

A HÉV-ek menetrendjéről, a gyors- és betétjáratokról érdemes előzetesen a BKK weboldalán vagy február 4-én a hajnali üzemkezdettől a BKK FUTÁR alkalmazásban tájékozódni; az állomásokon és szerelvényeken is informálják majd az utasokat.

A Budapest–Hatvan vasútvonalon zajló vonatpótlásról részletesen; valamint a gyakran ismételt kérdésekről a Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciójával összefüggésben a MÁV honlapján olvashatnak.

Következő adásunk
Téma: Szent László Plébánia karbantartása és üzemeltetése; Polgármesteri Hivatal folyamatos felújítási munkái; Közterületek rendezése; Virágosztás – Szász József városüzemeltetés vezető
Ezt követő adásaink