Közigazgatás
Stadion és szuperkórház is épül Ferencvárosban
OPH Kép: http://www.zda.hu
2019. február 6.

Két újabb, országos viszonylatban is egyedülálló beruházásnak ad otthont a főváros IX. kerülete. Itt épül a tervezett Nemzeti Atlétikai Központ stadionja, valamint a Dél-pesti Centrumkórház is. A Rádió Orienten Bácskai János Ferencváros polgármestere és Szűcs Balázs főépítész elmondta, az atlétikai központ építése még ez évben, a kórházé pedig jövőre indulhat el.

Mint az már ismert, Ferencvárosban fog megvalósulni a legnagyobb fővárosi centrumkórház, de emellett néhány éven belül új Duna-híd is létesül, illetve sport- és rekreációs létesítmények: többek közt egy atlétikai stadion, evezőspálya és extrémpark, valamint és egy 12 ezer diák befogadására alkalmas Diákváros is megépül - közölte Bácskai János polgármester. A kerület vezetője úgy véli, hogy a tervezett beruházásoknak köszönhetően Ferencváros az elkövetkező 5–10 esztendőben a 19. század végéhez hasonló robbanásszerű városfejlesztés előtt áll.

A Déli Városkapunak keresztelt barnamezős beruházás során

a Rákóczi híd déli oldalánál megépülő Budapesti Atlétikai Stadion a 2023-as atlétikai világbajnokságnak is otthont fog adni.

A 15 ezer férőhelyes létesítmény a világbajnokságra akár 40 ezer fősre is bővíthető lesz - ismertette Szűcs Balázs főépítész, aki hozzátette: a stadionépítés mellett ki kell emelni az óriási zöldfelület-fejlesztést, a főváros egyik legnagyobb közparkját alakítják ki a stadion körül, közvetlenül a Duna partján. A park egy gyalogoshíddal lesz összeköttetésben a Csepel-szigettel, sétányok fogják biztosítani a rendezvények megközelítését, a csepeli részen pedig a különböző bemelegítőpályák kapnak helyet. Sok-sok parkot, sportolási lehetőséget tartalmaz a terv, illetve egy megújuló közlekedési rendszert is.

A stadion munkálatai várhatóan az idén megkezdődnek.

MTI

Egy másik fontos beruházás is várható a Ferencvárosban, a Nagyvárad téren található Szent István Kórház épületei már nagyon leromlott állapotúak, és erre a területre épül fel az 1400 fekvőbeteget ellátó szuperkórház, amely az egész dél-pesti régiót ellátja majd - ismertette a szakember. Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház jelentős bővítésével átalakuló Nagyvárad téri komplexum az Üllői út felől, valamint a közvetlen metrókapcsolattal rendelkező aluljáróból is elérhető lesz.

A tervek szerint egy olyan magas minőségű kórház lesz, amely vetekszik a magánkórházak minőségével. A Nagyvárad téri védett épületszárny megtartásával alakítanak ki egy ultramodern részt helikopteres megközelítési lehetőséggel, a legmodernebben felszerelt műtőkkel, járó- és fekvőbeteg-, illetve sürgősségi ellátással.

A kórház tervezése egy nagyon komplex feladat, az idén várhatóan a tervek engedélyezése fog megvalósulni

– mutatta be a kerületet érintő fontos beruházásokat Szűcs Balázs főépítész.

Téma: 30 éves az FMK; III. Ferencvárosi Sportgála; Fejlesztések a kerületben
Vendégek: Bácskai János polgármester,Hantos-Jarábik Klára, Gönczi Ambrus, Klenóczki Beáta és Szűcs Balázs
A műsort vezeti: Adorján András
01:44 Önkormányzati segítség a református kollégiumi tűzesetnél
06:59 Jubileum: 30 éves az FMK
31:15 Jön a harmadik Ferencvárosi Sportgála
38:28 Atlétikai Stadion épül a IX. kerületben
46:26 Dél-Pesti Centrumkórház
Kapcsolódó cikkek
A hagyományos Újévi koncerttel köszöntötte 2019-et Ferencváros

Immár negyedik alkalommal rendezte meg Újévi koncertjét Ferencváros Önkormányzata.

Két gazdaságosabb épülettel gyarapodott Ferencváros

Az előzetes energiahatékonysági számítások alapján a kerület jelentős energiaköltséget takarít meg a jövőben.

Ferencváros díszpolgára lett Gera Zoltán

Hétfő este átadták a Pro Urbe Ferencváros és a Ferencváros Díszpolgára címeket a Groupama Arénában.

Ezt követő adásaink