Közigazgatás
Ficsak: nemzeti egység született a családok jegyében
FICSAK Kép: ficsak.hu
2019. február 11.

A Fiatal Családosok Klubja őszinte örömmel fogadta, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke idei évértékelő beszédében családvédelmi akciótervet jelentett be, és ezzel is kinyilvánította, a kormány továbbra is aktívan cselekszik a magyar családok érdekében - olvasható a szervezet közleményében.

A Ficsak közleményében kiemeli, a miniszterelnök által bejelentett hétpontos akcióterv értelmében bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását: minden 40 év alatti hölgy, aki az első házasságát köti, számára 10 millió forint értékű kedvezményes kölcsön felvételének a lehetősége nyílik meg. Bővül a családi otthonteremtési kedvezmény, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet a jövőben fordítani, és a második gyermek születésénél 1 millió forintot átvállal az állam a nagycsaládosok jelzáloghiteléből.

Azok a hölgyek, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, az életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

A kormány döntése értelmében elindul Magyarországon a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Ennek értelmében legalább három gyermek esetében egy család a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra tarthat igényt. Jelentősen bővül az óvodai férőhelyek száma: a kormány döntése alapján 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. Bevezetik továbbá a nagyszülői gyedet. A nagyszülők – akik maguk is szerepet tudnak és kívánnak vállalni az unokájuk nevelésében – maradhatnak gyeden a szülők helyett.

A Fiatal Családosok Klubja egyetért a kormány álláspontjával, miszerint az Európában jellemző demográfiai folyamatokra a megoldás a családok támogatása.

A Fiatal Családosok Klubja is a legnagyobb örömmel osztja a miniszterelnök álláspontját, miszerint a családpolitikai intézkedések élvezik a magyar társadalom legmélyebb támogatását. Ezt minden idők harmadik legsikeresebb nemzeti konzultációja is igazolja, amelyhez csaknem 1 millió 350 ezer ember csatlakozott, és amelyen a válaszadók döntő többségének a véleménye megerősítette a kormány álláspontját a családpolitikai intézkedések folytatásának a szükségességéről - fogalmaz a közlemény.

Következő adásunk
Téma: Indul a Legyen Tered projekt megvalósítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester és Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke
Ezt követő adásaink