Külföld
Hazánk segítené az afrikai országok agráriumának fejlesztését
AM Kép: AM
2019. február 14.

Magyar közreműködéssel megvalósítandó afrikai agrár-szaktanácsadói hálózat kialakítására és mintafarmok kiépítésére tett javaslatot Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Gilbert Fossoun Houngbo-val, az ENSZ Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) elnökével folytatott római egyeztetésén.

Magyarország célja, hogy a fejlődő országokban, így az afrikai kontinensen is helybe, oda vigye a segítséget az agráriumban, ahol szükség van rá. Ezzel hazánk a gazdák szaktudásának gyarapításán és gazdaságaik fejlesztésén keresztül hozzájárul az élelmezésbiztonság javításához, hangsúlyozta az agrártárca képviselője. A magyar támogatás célzott felhasználása kapcsán kiemelte, hogy a kelet-közép-európai régióból Magyarország adja a legnagyobb összegű hozzájárulást az IFAD tevékenységéhez.

Az IFAD egy olyan pénzügyi alap, amely forrásokat bocsát rendelkezésre a kedvezményezett országok agráriumának modernizációjához. A szervezet tevékenységének középpontjában a mezőgazdaság és vidékfejlesztés áll, projektjei a fejlődő országokban főleg a kisgazdaságokat, családi gazdálkodókat támogatják.

Római látogatása során Belánszky-Demkó Zsolt részt vett a mezőgazdasági innovációt támogató IFAD Kormányzótanácsának 42. ülésszakán is.

Most adásban
Téma: A Herman Ottó Intézet munkájának bemutatása – Béres András ügyvezető, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Ezt követő adásaink