Kultúra
Farsangi karnevál Velencén
MTI Kép: pixabay.com
2019. február 19.

Jelmezes felvonulás, álarckészítés, koncert és táncelőadás is lesz az ötödik alkalommal megrendezendő farsangi karneválon a Fejér megyei Velencén szombaton.

Koszti András polgármester a programról kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idén első alkalommal az olaszországi Velencéből is érkezik delegáció az ottani alpolgármester vezetésével. Reményét fejezte ki, hogy ez a két város jövőbeni, hivatalos kapcsolatának kezdetét is jelentheti, amely turisztikai együttműködésben és akár testvérvárosi kapcsolatban is kicsúcsosodhat.

Sándor Barbara, a helyi TDM Egyesület menedzsere közölte, hogy a programokkal a családokat célozzák meg.

A gyerekeket farsangi álarckészítés és reneszánsz alkotókuckó várja, de lesznek középkori játékok és kirakodóvásár is.

A hagyományos programelemek közül kiemelkedik a karneváli jelmezes felvonulás, amely gólyalábasok vezetésével, dobosok kíséretében a Zöldliget Általános Iskolától a Velence Korzóig tart, illetve a télboszorka-égetés, melyet ezúttal nádból készítenek. A nap folyamán fellép a Varidance tánccsoport, a Sub Rosa régizene-együttes és a Firebirds tűzzsonglőr csoport. Zárásként télbúcsúztató party lesz Dj Smash-sel.

A karnevál reneszánsz hangulatát a Szabad Színház biztosítja, amelynek vezetője Nagy Judit elmondta: a közönség bevonásával a nap folyamán több jelenetet mutatnak be Mátyás király történeteiből.

Kapcsolódó cikkek
Farsang a Korniss Dezső kiállításban

Február 23-án a Magyar Nemzeti Galéria farsangi estje a „Csak tiszta forrásból” című kiállításához kapcsolódik.

Állatnak öltöznek legszívesebben a gyerekek

Az állatos farsangi maskarákat szeretik a legjobban a gyerekek, szüleik általában 2-5000 forintot szánnak jelmezre.

Most adásban
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink