Közigazgatás
Harmadik alkalommal adtak át a ferencvárosi sportelismeréseket
OPH Kép: Pixabay
2019. február 19.

Február 15-én a Ferencvárosi Sportgála keretében a Ferencvárosi Művelődési Központ Színháztermében adták át a díjakat.

Bácskai János, a IX. kerület polgármestere szerint a sport mindenre megtanítja az embert, jellemformáló

Megtanít becsületesen nyerni és méltósággal veszteni

- fogalmazott.

A városrész vezetője köszöntőbeszédben arra hívta fel a figyelmet, hogy idén Budapest a sport fővárosa lesz, a 2020-ban labdarúgó EB-n Magyarországon egy nyolcaddöntőt és három csoportmeccset is rendeznek. A polgármester hozzátette: Ferencvárosban épül a tervezett Nemzeti Atlétikai Központ stadionja, egy evezőspálya, valamint egy 12 ezer diák befogadására alkalmas Diákváros is kialakítanak.

A harmadik alkalommal megrendezett Ferencvárosi Sportgála keretében ferencvárosi sportelismeréseket osztottak ki. Diáksport III-IV. lány korcsoportjában Kollár Anna tőrvívó, a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola növendéke, diáksport III—IV. fiú korcsoportjában Strack Ádám szintén a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola növendéke atlétika, kosárlabda, labdarúgásban ért el kiemelkedő eredményt. A Diáksport V-VI leány korcsoportban Czink Szonját, a Leövey Gimnázium tanulóját, a diáksport V-VI. fiú korcsoportban Bide Bencét, a Szentgyörgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium növendékét díjazták. Az Év testnevelőjének Horváthné Várady Zsuzsannát, a Ferencvárosi Sportiskola tanárát választották.

Oklevelet vehetett át a jégkorong U18 korosztályban Józsa Orsolya, Lázár Csenge, és Timkó Bianka, valamint Acélvári Gyula távfutó. A para/speciális női sport kategóriában díjazták Székelyné Burja Ilonát.

Ezt követő adásaink