Gazdaság
Nemzetközi gasztronómiai együttműködésben vesz részt Hajdú-Bihar megye
Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Kép: Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés
2019. február 20.

Hajdú-Bihar megye gasztronómiai és kulturális értékeinek erőteljesebb hasznosítását célozza az a nemzetközi együttműködés, melyhez partnerként csatlakozott a megyei önkormányzat is. A tavalyi évben indult projekt szakemberei a romániai Nagyszeben városában tartották szakértői megbeszélésüket.

Gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtési célok megvalósítását is segíti az elmúlt évben elindult, az Interreg Europe program és a magyar állam által társfinanszírozott nemzetközi projekt. Az EUREGA a gasztronómia értékekre, a kulturális örökség megőrzésére és hasznosítására, továbbfejlesztésére alapozva támogatja a megye fejlődését.

A nemzetközi együttműködésben, holland, finn, spanyol, ír, görög és román partnerekkel megvalósuló projektben kiváló lehetőség nyílik az egyes országokban már működő jó gyakorlatok megismerésére, elemzésére is.

Az EUREGA projekt szakmai ülésére 2019. február 11–14. között a romániai Nagyszeben városában került sor. A rendezvény során számos helyszíni látogatás segítette a hatékony tapasztalat-gyűjtést, míg a kerekasztal beszélgetések a partnerség régióiban alkalmazott gyakorlatokat, módszereket vették górcső alá a város-vidék kapcsolatrendszer erősítése témakörben.

A megbeszélésen Szabó Tünde és Maczik Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal fejlesztési szakemberei, illetve meghívott szakértőként Hajdu-Gergely Judit, a derecskei Bold Agro Kft. munkatársa mutatták be a megye erősségeit.

A soron következő munkaülésre Barcelonában kerül sor 2019 tavaszán.


Most adásban
Téma: Az Információ Szabadság Napja; Környezeti adatokkal kapcsolatos bejelentések – Vendég: Ambrusné Tóth Éva
Ezt követő adásaink